Gå til innhold
Arkivverket

[#24467] Trondhjemske Roflotiljer: Opplysninger / ruller?


Gjest Børge Strandskog
 Del

Recommended Posts

Gjest Børge Strandskog

Enkelte unge menn fra Hamarøy og Salten forøvrig tjenestegjorde i noe som omtales som De Trondhjemske Roflotiljer i perioden rundt Napoleonskrigene. På navnet høres det ut som en marineavdeling - antagelig med base i Trondheim. Er denne avdelingen omtalt i historisk litteratur/bygdebøker? Finnes det bevarte mannskapsruller?

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Gjest Harald Jarl Runde

Roflotiljen er avdelingane av kanonbåtar som vart brukt i eskorte- og konvoitenesta langs kysten under Nap.krigen. Stort sett berre teneste i den lyse årstida, om vinteren vart mannskapa permitterte. Den Thr.hjemske flotiljen hadde litt varierande stasjonering: Mest i Trondhjem, Kr.sund, Bud, Ålesund og Haugsholmen. Dei beste oversiktsbøkene er F. Beutlich: 'Norges Sjøvæbning', bind I og II. 1935 og 1940. Mmannskapslistene skal pr definisjon vere i Innrulleringsarkiva. Også nemnt i ein del bygdebøker.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

 Del

  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...

Viktig Informasjon

Arkivverket bruker cookies (informasjonskapsler) på sine nettsider for å levere en bedre tjeneste. De brukes til bl.a. skjemaoppdateringer og innlogging. Bruk siden som normalt, eller lukk informasjonsboksen for å akseptere bruk av cookies.