Gå til innhold
Arkivverket

[#24476] undervisning, rektor i Bergen ca 1760, Jens Boalth


Gjest Greta Storm Ofteland
 Del

Recommended Posts

Gjest Greta Storm Ofteland

Jens Boalth var rektor i Begen da han giftet seg i 1759. Er det mulig å få vite hvilken skole han var rektor ved? Fantes det pikeskoler på den tiden, eller måtte det privatundervisning til? Med vennlig hilden Greta Storm Ofteland

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Gjest Yngve Nedrebø

Jens Boalth (1725-1780) ble rektor ved Bergen katedralskole i 1756, og kunne fra 1761 smykke seg med tittelen 'virkelig kancelliraad', og fra 1777 justisraad. Jens Boalth var en av stifterne av Harmonien i 1765, og i 1773 var han med på å stifte 'Det nyttige selskap'.Det var flere 'fattigskoler' i Bergen, og der kunne både gutter og jenter få undervisning.Jenter fra de bemidlede lag fikk nok sin undervisning privat.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Gjest Yngve Nedrebø

Fattigskolenes arkiver fra Bergen vil nok være å finne i Bergen byarkiv, bortsett fra den eldste protokollen fra Kristi Krybbe (Korskirken), som er å finne i prestearkivet fra Korskirken.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

 Del

  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...

Viktig Informasjon

Arkivverket bruker cookies (informasjonskapsler) på sine nettsider for å levere en bedre tjeneste. De brukes til bl.a. skjemaoppdateringer og innlogging. Bruk siden som normalt, eller lukk informasjonsboksen for å akseptere bruk av cookies.