Gå til innhold
Arkivverket

[#24483] Mykjedal u. Eggum Nes Romerike


Gjest karin Linnerud
 Del

Recommended Posts

Gjest karin Linnerud

I 1801 bodde på Mykjedal u. Eggum en Christian Pedersen med hustru Marthe Olsdatter og to barn, Marthe Olea 15 år og Jens 12 år. Har noen bygdebøkene for Nes eller kirkebøkene og kan se etter giftermålet (omkring 1785).

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Gjest Odd Brede

Hei!I bygdeboka (bind III) side 157 står det under MYKJEDAL bl.a.Like før 1800 kom det til Mykjedal en som het Kristian Pedersen. Han var gift for 2. gang med Marte Olsdtr. Av Kristians barn nevner folketellingen Marte Olea og Jens.Kristian Pedersen forpaktet sannsynligvis Mykjedal. Han betalte hele 70 rd. i avgift, men da hadde han visstnok også mølla i forpaktning.I FS finner jeg intet giftermål mellom disse to i Nes, men imidlertid giftet et par med samme navn seg i Hurdal 26.11.1785 - kanskje verdt å sjekke?Odd Brede

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Gjest Finn Sollien

Jens Kristiansen Kjensmo.(Ungk. og halvmåneblæser) ble viet i Vinger kirke. Døde etter et fall fra et 'bygge' Ønsjø jernbruk, Tørberget i Trysil. Ble begravet ved kirken i Trysil. Hans fam. bodde på Mykjedal i Nes, flyttet deretter til Kjensmo. Har kontakt med Norma Devine som bor i Muskego, WI som er av Jens sine etterkommere i Vinger. Foreldrene til Jens ble viet i Hurdal.Finn

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Gjest Egil H Thomassen

Kristian Pedersen Sinkerud giftet seg i Hurdal 26.11.1785 med Marthe Olsdatter Norgarn Brodshaug. Hennes slekt er beskrevet flere generasjoner bakover i 'Feirings historie' (bind II og III).Dette var Kristian Pedersens andre giftemål. Han var antagelig gift første gang i Hurdal/Feiring, men jeg har ikke sikre opplysninger. Se forøvrig debatt 18609.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Gjest Egil H Thomassen

Sinkerud var sammen med en annen plass (Fraurud) husmannsplasser under Eidsvoll prestegård, selv om de lå mellom gårdene Nord-Strand og Sø-Strand ved Vorma. Kristian Pedersen er ikke nevnt i bygdebøkene for Eidsvoll som husmann på Sinkerud, men opplistingen av husmenn er mangelfull, og mye tyder på at det ofte var skifte av husmenn på Sinkerud.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Gjest Egil H Thomassen

Hvis noen vet hvor Kristian Pedersen Sinkerud kom fra, vil jeg sette pris informasjon.Han var sannsynligvis gift første gang i Feiring. En Kristian Pedersen og Anne Olsdatter døper i Hurdal/Feiring sønnene Peder 12.09.1779 og Christopher 13.03.1783.Mye tyder på at Kristian Pedersen og Marthe Olsdatter kom fra Sinkerud til Feiring før de bosetter seg på Mykjedal. De døper sønnen Christian 10.01.1796 i Ø.Toten. De nordre delene av Feiring, Berger krets, hørte til Toten ('Thotens Feiringen') frem til 1825.Min beste gjetting er at Kristian var sønn av husmann under Nord-Berger i Feiring, berggesell Peder Larsen Bergerstuen f.1712 og Anne Larsdatter Bråtån.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

 Del

  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...

Viktig Informasjon

Arkivverket bruker cookies (informasjonskapsler) på sine nettsider for å levere en bedre tjeneste. De brukes til bl.a. skjemaoppdateringer og innlogging. Bruk siden som normalt, eller lukk informasjonsboksen for å akseptere bruk av cookies.