Gå til innhold
Arkivverket
Gjest Terje Hagen

[#24493] Skifte etter Ole Erikson Midtun, Årdal.

Recommended Posts

Gjest Terje Hagen

Skifte etter ungkarl Ole Erikson Midtun11b-606 1800-1805 18/11-1802Der skal det være nemnt desse kreditorane:Anders Johannesson, Ole Johannesson, Peder Johannesson og Sidselle Johannesdotter.Er det nemnt noko meir om desse personane, enn at dei var kreditorar i dette skiftet?Mvh. Terje Hagen, Årdalstangen.

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider
Gjest Yngve Nedrebø

Skiftet er datert 15. november 1802. Arvingane til Ole Eriksen var mora Guri Larsdtr, ein bror Lars Erichsen, 18 år, og ei søster Marthe Erichsdtr, gift med Ole A. Midthun.Kreditorane hadde småbeløp til gode, bortsett frå Sidselle Johannesdtr, som fekk 20 rdr 'til sin Søn Erichs Opdragelse'. Det må vel vere eit uttrykk for at den døde ungkaren var far til denne guten.

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider
Gjest Terje Hagen

Takk skal du ha!Mistanken min var at dette var mori til Oles son. Når det gjelder Anders, Ole og Peder Johannesen så hadde eg håpa på at desse kunne være nemnt som brødrar til Sidselle, eller noko skyld i den lei. Det er litt vanskeleg å finne opphavet til Sidselle. Mvh. Terje Hagen, Årdalstangen.

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider

  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    Ingen innloggede medlemmer aktive

×

Viktig Informasjon

Arkivverket bruker cookies (informasjonskapsler) på sine nettsider for å levere en bedre tjeneste. De brukes til bl.a. skjemaoppdateringer og innlogging. Bruk siden som normalt, eller lukk informasjonsboksen for å akseptere bruk av cookies.