Gå til innhold
Arkivverket

[#24724] Bernhard Hans Falch


Gjest Odd Jan Skriubakken
 Del

Recommended Posts

Gjest Odd Jan Skriubakken

I Våler (?) levde det på 1700-tallet en mann som het Bernhard Hans Falch. Han fikk bl.a. sønnen Syver. Er det noen som vet noe mer om denne 'Falk-slekta'?

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Gjest Iver Mosvold

-Kan ikke si noe vesentlig mer om denne Falk-slekta (men som Tore V konstaterer, -så finnes det jo kilder).Det er vel BERNHARD HANSEN FALCH (1747-1793) som giftet seg i med Gunhild Syversdatter i Skiptvedt i 1780 som du tar utgangspunkt i ??(Gunhild er ved FT 1801 40 år gammel enke med 3 hjemmeboende barn, på Lystad i Skiptvedt…..12 år gamle Syver er hos slektninger i Tune).Bernard Hansen Falchs far var HANS FALCH (1710-1768) fra Fredrikstad. Så her har du i det minste et noe tidligere utgangspunkt. Fantes det forresten noen Falk (Falch-Falck) i Våler på 1700-tallet ??? Vi finner det i Moss, Fredrikshald og selvsagt i Fredrikstad.Om disse Falkene er forbundet med hverandre finner du sikkert ut av. Likeledes hvordan de to rikelig dokumenterte Falch-slektene( A: Den Nordenfjeldske Falch-slekta. B: Vestfold/Risør-Falckene) evntuelt har forbindelser til Østfold. IM.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

  • 3 uker senere...
  • 2 år senere...
Gjest Frode Engebretsen

Bernard Hansen Falch var min 3 x tippoldefar.Jeg har også vurdert Hans Falch, som en mulig far til Bernard. Hva finnes som kilde for dette? Har du funnet ut noe mer Odd?mvh. Frode

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Gjest Ruth Gaustad

Kan det være samme slekt som hadde/har manufakturforretning i Gjøvik. H.B.Falk var firmanavnet,husker ikke om de ble skrevet slik, men H.B.står for Hans Bernhard. Vet ikke om yngre krefter har fortsatt å drive firmaet. Finner ikke navnet i telefon-katalogen,kanskje en av kleskjedene har overtatt. Mvh. Ruth.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

 Del

  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...

Viktig Informasjon

Arkivverket bruker cookies (informasjonskapsler) på sine nettsider for å levere en bedre tjeneste. De brukes til bl.a. skjemaoppdateringer og innlogging. Bruk siden som normalt, eller lukk informasjonsboksen for å akseptere bruk av cookies.