Gå til innhold
Arkivverket

[#24762] Hans Johnsen f. ca. 1790 Tønset Prestegjeld, Østerdalen


Gjest Anne Lise Johansen
 Del

Recommended Posts

Gjest Anne Lise Johansen

Hans Johnsen var født ca. 1790 i Lille Elvedal, Tønset Prestegjeld. Iflg. FT-865 var han 75 år, enkemann og bodde i Oksfjord, Skjervøy, sammen med sønnene John og Peder Hansen. Er det noen som kan hjelpe meg å finne ut hvem hadde han vært gift med og hvem som var hans foreldre?

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Gjest Geir Kamsvaag Berntsen

Det står litt anderledes i Alvdal Bind II 2 uten at jeg har noen forutsetninger for å vurdere opplysningene (har ikke kirkebøker så tidlig på 1800-tallet her);'Hans Jonsen, f.1792, vart g.m. Anne Estensdtr. frå Skreddarhaugen, f.1796. Dei vart ikkje gamle her i bygda, alt i 1840 pakka dei tinga sina og´fór sin kos, turen gjekk for det første til Kvernes, det var mange alvdøler som søkte dit den tida. Ei tungvinn reise var det, Hans og Anne hadde 7 born i alderen frå 1 til 17 år, dei vart sette opp i ei kolkorg, og så bar det av stad oppover Folldalsvegen og vidare over Lomsjødalen og Savalen og Nordover.'Dette under gården Mælengjordet, Mæleng midtre side 551,

Lenke til kommentar
Del på andre sider

 Del

  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...

Viktig Informasjon

Arkivverket bruker cookies (informasjonskapsler) på sine nettsider for å levere en bedre tjeneste. De brukes til bl.a. skjemaoppdateringer og innlogging. Bruk siden som normalt, eller lukk informasjonsboksen for å akseptere bruk av cookies.