Gå til innhold
Arkivverket

[#24811] Korrektur er attende


Gjest Jan Oldervoll
 Del

Recommended Posts

Gjest Jan Oldervoll

No er korrektur attende. Når du trykkjer korrekturkanppen vil du få opp personen/garden som er skriven med feit skrift. Kvar person og garden har lenke på nummeret. Trykk den for å få rett person/gard og deretter korrekturknappen.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

  • 2 måneder senere...
Gjest Ellef Ellefsen

Forstår jeg det rett, kan vi sende inn korrektur på feil vi finner i de digitaliserte basene som er lagt ut her i Digitalarkivet. Etter først å ha kontrollert med originalkilden (eller mikrofilmen av denne)?Hva hvis originalkilden også er feil? Er det da noen vits i å sende inn korrektur?Hvordan stiller dette seg med kilder som ennå ikke er digitaliserte, så som kirkebøker o.l. Tenker ikke på små feil som alder o.s.v. Men ved grøvre feil som når dåpsbarnet har fått feil navn, en av foreldrene navngitt riv ruskende galt, feil navn på ekteparets foreldre og alle slike ting som florerer i kirkebøkene. Er der i slike tilfeller noen man kan sende melding til? mvh Ellef Ellefsen.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Gjest Anette Skogseth Clausen

Korrektur er ment for å sende inn feil en kommer over i databasene som ligger ute. Det er ikke et krav at en har kontrollert originalen/mikrofilmen, men det er til hjelp for oss om vi vet at originalen har blitt sjekket.Feil i originalen trenger vi egentlig ikke meldinger om for vi skriver det som står i originalen. I noen tilfeller kan det være nødvendig å sette inn spesialtegn (!!) etter en opplysning for å markere at denne opplysningen er helt feil.Det er kun mulig å sende inn korrekturforslag på databaser som ligger ute. Kilder som ikke har blitt digitalisert vil det heller ikke være mulig å sende inn feilmelding på, hvis jeg forstod deg rett.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

 Del

  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...

Viktig Informasjon

Arkivverket bruker cookies (informasjonskapsler) på sine nettsider for å levere en bedre tjeneste. De brukes til bl.a. skjemaoppdateringer og innlogging. Bruk siden som normalt, eller lukk informasjonsboksen for å akseptere bruk av cookies.