Gå til innhold
Arkivverket
Gjest Jens Petter Nielsen

[#24840] Heckelman/Hechelman

Recommended Posts

Gjest Jens Petter Nielsen

Berent Heckelman. Gift med Else Pedersdtr Leerberg, født ca. 1688 og begr. 13/8-1744 i Kongsberg kirke, 56 år gammel. Berent hadde nok barna:1) Peter Berentsen Heckelman. Trolovet 15/12-1722 og gift 1/3-1723 i Slagen kirke med Annichen Mortensdtr i Markebo. I 1722 var Peter sersjant ved major Eckleffs kompani (dvs. 2. smålenske nasj. inf. reg.). I 1731 var han fortsatt sersjant, men i 1735 hadde han blitt kvartermester. I 1752 er det nok ham det gjelder, da en barnefar i Hurum var soldat i kaptein Heckelmans kompani. Familien bodde på Kongsberg fra 1723-1728-, og i Lier fra -1731-1735-. Kona og barna flyttet tilbake igjen til Kongsberg, mens Peter flyttet fra dem.2) Diderik Heckelman, død før 20/8-1736. Trolovet 26/3-1724 i Borre med Johanne Olsdtr Hvid, datter av Ole Hvid og Sophia Hach på Åsgården. De flyttet til Kongsberg, hvor Diderik arbeidet som hauer i gruvene.3) Maria Elisabeth Heckelman, født ca. 1708 og begr. 5/2-1768 i Kongsberg kirke, 60 år gammel. Gift med stiger Amund Serqvedsen. De bodde på Kongsberg.Er det noen som kjenner til hvor Hechelman-familien oppholdt seg før 1722? Eller enda bedre: Er det noen som kjenner til dens opphav? Navnet peker jo mot Tyskland, eller et tysktalende område! Hvis Else Pedersdtr Leerbergs alder ved begravelsen er korrekt, har hun vel neppe vært mor til Peter og Diderik; hun kan imidlertid ha vært mor til Maria Elisabeth!Vennlig hilsen Jens Petter Nielsen

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider
Gjest Jens Petter Nielsen

Ja, hvor blir det av alle 'Heckelman/Hechelman-ekspertene'?JPN

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider
Gjest Bjørg Lunde

Hei, Jens Petter.Hollandske kirkebøker er scannet https://ngz.stadsarchief.amsterdam.nl/archieven/archiefbank/indexen/doopregisters/zoek/index.nl.html og ved et raskt søk fant jeg flere Hekkelman/Hekelman på 16-/1700-tallet. Navnene Berent (Barrent/Bent) og Diderik (Dirk) går igjen. Jeg fant ikke akkurat de kombinasjonene jeg håpet på :( , men skal prøve videre senere.

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider
Gjest Jens Petter Nielsen

Heisan!Dette var meget interessant! Jeg kontakter deg! JP

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider

  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    Ingen innloggede medlemmer aktive

×

Viktig Informasjon

Arkivverket bruker cookies (informasjonskapsler) på sine nettsider for å levere en bedre tjeneste. De brukes til bl.a. skjemaoppdateringer og innlogging. Bruk siden som normalt, eller lukk informasjonsboksen for å akseptere bruk av cookies.