Jump to content
Arkivverket
Sign in to follow this  
Guest Torgeir Teigum

[#24944] Christen Clausen / Kristen Klausen f. ca 1816 - lærer på Toten?

Recommended Posts

Guest Torgeir Teigum

Søker nærmere opplysninger om Kristen Klausen fra Skjåk (Lom/Lombs/Skiaker/Skiaaker), f. ca 1816. Iflg. Ættebok for Skjåk står det Toten i parentes bak navnet hans og at han var lærer der. Er det noen Toten-eksperter eller andre som har vært borti dette navnet?

Share this post


Link to post
Share on other sites
Guest Tor Rustad

I Totens Bygdebok bind 2 er det et langt kapittel om skolene og lærerpersonalet. Ved en rask gjennomlesing finner jeg ikke din mann, men jeg anbefaler at du låner boken og finleser selv.Forsøk også her http://slektshistorielaget.no/

Share this post


Link to post
Share on other sites
Guest Torgeir Teigum

Takk til dere begge. Mye tyder jo på at dette er den Christen jeg leter etter. Hvis dette er rett person, har jeg også fått vite at farfaren heter Johannes. Dette er en helt ny opplysning for meg, da jeg har tatt for et faktum det som står i Ættebok I for Skjåk står på s. 258 at 'Klaus Tuva [Christens far] og Kristen Breiviken [Christens onkel] er tvillingbrør. Dei er visstnok fødde i Lom eller av far eller mor frå Lom. Dei var ikkje fødde i ekteskap, og mora døydde i barnseng.' (se tema 24288). Stamrullene kjenner jeg jo til, men ikke sjekket i dette tilfelle, så takk for en nyttig påminnelse.

Share this post


Link to post
Share on other sites
Sign in to follow this  

  • Recently Browsing   0 members

    No registered users viewing this page.

×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.