Gå til innhold
Arkivverket

[#25035] Prioprietær Andreas Holdt, f. ca. 1770, eier av Hesselberg gård på Norderhov


Gjest Pål Chr. Warloe
 Del

Recommended Posts

Gjest Pål Chr. Warloe

Jeg søker etter forfedrene til min 2. tippoldefar Andreas Holdt. Han står oppført i 1801-tellingen som Andreas Holdtr, 30 år, fullmektig og tjenestefolk ved Wegsteen gård på Norderhov. Han giftet seg (i Oppland?) ca. 1810 med Elisabeth Hesselberg, f. 1781. Han kjøpte senere Hesselberg gård på Norderhov. Andreas og Elisabeth fikk følgende barn: Christiane Margrethe f.14-4-1812 Nordre Land,gm. Peter Engebretsen den 14-11-1838 Hov,Oppland. Lovise Sophie døpt 7-6-1813 Norderhov Maren Petria f.8-4-1814 Norderhov Abraham f.9-8-1817 Norderhov Christiane Margrete og Peter Engebretsen er omtalt i Boka om Land, bd. III. Er det noen som kjenner Andreas' opphav? Alle opplysninger mottas med takk!

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Gjest Berit Knudsen

Elisabeth i 1801 LenkeVille vel heller tro de ble gift i Norderhov Buskerud. Har du sjekket i bøkene Ringerikske slekter. Jeg tror forfatteren heter Lagesen.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Gjest Pål Chr. Warloe

Ifølge Familysearch ble de gift i Oppland i 1800. Årstallet er sannsynligvis feil fordi 1801-tellingen viser at han er ugift og bosatt på Wegsten på Norderhov. Men jeg tror kanskje de ble gift i Nordre Land fordi den eldste datteren ble født der. Vil tro at kirkebøkene for Nordre Land i årene rundt 1810 er rette plassen å lete.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Gjest Lene Jansen

Følgende i Ringeriskeslekter. Andreas Holdt og hustru Elisabet f Hesselberg var eiere av Hesselberg, og bodde der til sin død. Holdt døde i 1833 og hustruen 2 år senere. De efterlot seg barna Abraham Hesselberg Holdt og Christiane og Louise og Maren. Samtlige døtre umyndige og hjemmeboende. Sønne oppholdt seg i Alten I Finnmarken. Ingen av barna ønsketb eller kunne overta ble gården ble solgt. I 1844 overtok Haagen Warloe som ble gift med Louise Sofie Holdt. Dette visste du kanskje. Elisabet sine foreldre var Abraham Hesselberg og Margrethe Krefting. Skal se om de er tips om Andreas sine foreldre i boken

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Gjest Svein Rindedal

Kan Andreas være sønn av Arne Henriksen holdtr på Ø.Skøyen i Akerhus-tellingen 1801 ? Sønn Johan Christian Arnesen Holdt gift i Fana 1725.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Gjest Pål Chr. Warloe

Takk for tipset!! Du mener vel 1825? Spennende at Johan Christian kaller seg Holdt. Lurer på hvorfor det står Holdtr i folketellingen. Finnes det kanskje en bygdebok el. lign. for Aker??

Lenke til kommentar
Del på andre sider

  • 1 måned senere...
Gjest Berit Knudsen

Det finnes en del Holdt som er gamle nok til å være far til Andreas. Men du må søke etter etternavn begynner på Holdt da noen har forsøkt å gjøre noe med alle forkortelsene av datter. Resultatet er at andre navn som slutter på dt har fått en r hengt på navnet.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Gjest Bente Kopperdal

Her er det mange muligheter, og svaret vil avhenge når personene levde.Man kan f. eks. bruke H. Ostermann: Examinati juris 1736-1814 (Oslo 1938), flere utgaver av 'Juridisk Stat og Kalender for Kongeriget Norge' (f. eks. 1855), Sverre M. Halbo: Norges Advokater og Sakførere 1932, Falk-Jensen og Hjorth-Nielsen med 'Candidati og examinati juris 1736-1936 ..' (rett nok i hovedsak dansker) i fire bind. Man finner dem også i studentårbøkene.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

  • 2 år senere...
Gjest Berit Knudsen

Har du sett dette registeret? Lenke Men jeg vet ikke hvor dette manuskriptet finnes.Andreas Holdt, sorenskriverfullmektig, står oppført s.45 og ca. 1 eller 2 sider foran står det om Abraham dy. Hesselberg, prokurator og lensmann i Norderhov, som ble gift med Margrete Krefting, altså foreldrene til Elisabeth Hesselberg.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

 Del

  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...

Viktig Informasjon

Arkivverket bruker cookies (informasjonskapsler) på sine nettsider for å levere en bedre tjeneste. De brukes til bl.a. skjemaoppdateringer og innlogging. Bruk siden som normalt, eller lukk informasjonsboksen for å akseptere bruk av cookies.