Gå til innhold
Arkivverket
Gjest Ole Rabben

[#25049] Eidøe, Møre og Romsdal - gårdene Sollem og Glomen

Recommended Posts

Gjest Ole Rabben

I folketellingen for Edøe 1801 er 9 år gamle Thomas Olsen oppført under gården 'Sollem' Foreldre:Ole Thomasen ,42 år og Marit Olsdt.30 år.Familien flyttet muligens senere til gården 'Glomen'Edøe. I Bakke sogn, Trondheim år 1824 ble Ulrik Jørgen Thomasen født. Foreldre: Thomas Olsen Glomen og hustru Karen Olsdt. Foruten Ulrik Jørgen fikk de barna: Magnus,f.1822 og Jakob,f.1830 - muligens flere barn. Thomas Olsen Glommen ble i 1833 gift 2.gang med Ingeborg Torstensdt. De fikk datteren Caroline Marie,f.1837 - muligens flere barn. Caroline Marie ble g.m. Enok Johnsen. Ved folketellingen 1865 bodde familien på Øvre Bakklandet, Trondheim. Thomas var da død. Ulrik Jørgen Thomasen,Trondheim, ble 1853 g.m. Gjertine Lorentsdt. Frøya. De bosatte seg på Frøya. Thomas Glommen er oppgitt som hans far.Kan noen bekrefte/avkrefte at det er den samme Thomas Olsen Glomen (Glommen)som bodde på gården 'Sollem,Edøe ved folketellingen for 1801 og event. senere på gården 'Glomen'(Glommen) samme sted, og som senere flyttet til Trondheim og bosatte seg der ?

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider
Gjest Grethe Flood

Ole Thomasen og Marit Olsdatter, gift Edøy, 1790: [url="http://www.familysearch.org/Eng/Search/igi/individual_record.asp?recid=500221205177&lds=1&region=12&regionfriendly=&juris1=&juris2=&juris3=&juris4=&regionfriendly=&juris1friendly=&juris2friendly=&juris3friendly=&juris4friendly=>LenkeThomas Olsen, døpt 1792, Edøy: LenkeThomas Olsen, 1801 – Sollem, Edøy: LenkeThomas Olsen, gift 1825 i Edøy med Maren Andersdatter: LenkeThomas Olsen, føderådsmann, 74 år og hustru Maren Andersdatter, 66 år, fra Tingvoll, på gården Soleim i Edøy – 1865:

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider
Gjest Harald Ormbostad

Dei lenkjene som Grethe har lagt ut her viser til folka på Soleim, og dei var der heile livet sitt, så det må vera andre folk som er på Glommen, som for øvrig er i Halsa, men det låg under Edøy den tida.I Tustna Bygdebok, bind III, side 64 finn vi opplysningar om Ole Tomassen og kona Marit, og familien deira. Dei var brukarar i Utistua Soleim.Tomas Olsen, f. 1794, kjøpte i 1825 nabogarden, Oppistua. Han og familien finn vi omtala frå side 96 i same bygdeboka. Dette er opplysningar som reknast som sikre, og same slekta sit på garden i dag.Så om nokon vil finna meir om desse folka, så er det å finna i denne bygdeboka. Harald.

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider
Gjest Ole Rabben

Hei Grethe Flood og Harald Ormbostad !Hjertelig takk for hjelpen ! Hilsen Ole Rabben

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider

  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    Ingen innloggede medlemmer aktive

×

Viktig Informasjon

Arkivverket bruker cookies (informasjonskapsler) på sine nettsider for å levere en bedre tjeneste. De brukes til bl.a. skjemaoppdateringer og innlogging. Bruk siden som normalt, eller lukk informasjonsboksen for å akseptere bruk av cookies.