Gå til innhold
Arkivverket

[#25147] Hvem var den svenske sjøfarende/styrmann Johan Rosenbech ?


Gjest Jan Oddbjørn Kolmann Johnsen
 Del

Recommended Posts

Gjest Jan Oddbjørn Kolmann Johnsen

Fra kirkebok - Kvernes 1782: 'Aug: 27de begærede Sr Iohan Rosenbech, styrmand paa Skibet Aleth Henricha, som føres fra Christiansund av Skpr. Freuchen, at copuleres i Christiansund d: 3 sept: med Msle Maren Mesler. Han medbringer godt Præstebeviis fra sit Fæderneland Sverig'. De fikk datteren Christine Marie Rosenbech som giftet seg med kjøpmann Lars Petersen (Kristiansund). Deres sønn, Johan Kolmann Petersen ble sogneprest i Øksendal og Ålvundeid. Jeg står fullstendig fast på den nevnte Johan Rosenbech og har ingen ytterligere opplysninger om ham.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Gjest Berit Knudsen

ER du helt sikker på at det er Rosenbech og ikke Rosenberg. Jeg har sett litt på Anbytarforum og fant ingen slekt med det navnet,men det finnes mye om Rosenberg. Men hvor er familien i 1801?

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Gjest Geir Kamsvaag Berntsen

I nevnte NST er det kun en etterlysning fra en etterkommer etter Johan Rosenbech og Maren Meisler fra ekteskapet 03.09.1782 (datteren Christina Marie) som etterlyser flere opplysninger om bl.a. nettopp Rosenbech.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Gjest Nina Møller Nordby

På den svenske sjømannscd'en dukker det opp en jungmann ved navn H.C.J.Rosenbech. Han mønstrer på i Hudiksvall den 30.6.1889 (Se Hudiksvall sjømannshus). Kan ikke finne ham som innskrevet i noen av matriklene på østkysten av Sverige. Det står heller ingenting om hans alder.Dette må vel være en senere slektning av Johan?

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Gjest Jan O.K. Johnsen

Til orientering: Maren Mesler/Meisler døde i Trondheim 1783 og ble begravet i Vår Frues Kirke. I kirkeboken står blant annet 'styrmand Rosenbechs kone Maren Meisler'. Dette betyr vel at hun ikke var enke, isåfall hadde det vel stått enke? Johan Rosenbech 'forsvinner' imidlertid og datteren Christine Marie vokste opp hos mormoren Christine Marie Beck/Buch i Kristiansund.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

 Del

  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...

Viktig Informasjon

Arkivverket bruker cookies (informasjonskapsler) på sine nettsider for å levere en bedre tjeneste. De brukes til bl.a. skjemaoppdateringer og innlogging. Bruk siden som normalt, eller lukk informasjonsboksen for å akseptere bruk av cookies.