Gå til innhold
Arkivverket
Gjest Bjørnar Wille

[#25220] Nils Christian Brox, f. ca 1780, Skjervøy, Troms

Recommended Posts

Gjest Bjørnar Wille

Leter etter foreldrene til Nils Christian Brox som giftet seg med Syneve Larsdatter i 1825 på Skjervøy og fikk barna Christian f.1826, Ole Severin f.1828, Anton Nikolai f.1829, Lars f.1831, Hanna Andrea f.1833 og Christiane Lovise f.1836. I FT1801 finnes en Nils Brok, 22 år, tjenestedreng på gården Maursund i Skjervøy, kanskje dette er riktig person. Er det noen som vet noe mer om anene til Nils Christian, så vil det være svært nyttig informasjon for meg.

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider
Gjest Inger Melbøe

Har letet litt rund og fant dette nå. Håper det er til hjelp. Lenke mvh Inger Melbøe

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider
Gjest Odd Villy Ovesen

Har funnet følgende fødsel i kirkebøker for Skjervøy (1748-1780):3. søndag i advent (12. desember) 1779:Døpt Christopher Nielsens og Ane Hansdtr barn av Klauvnes: Niels BrochsHer er Brochs mellomnavn og han skulle da hete Niels Brochs Christophersen. Finner også konfirmasjonen hans 25. november 1797. Her blir han kalt Niels Christophersen Brox, det ser altså ut som han har gått over til å bruke Brox som etternavn.Finner også Christophers dødsfall: Begravet februar 1786 Christopher Nielsen Uløebugt 47 år.Problemet er at din Niels skulle hete Niels Christian Brox. Har sjekket vielse i 1825 og der står det Niels Chr. Brox, kan like godt bety Niels Christophersen Brox. Ved fem av barnas fødsel står det bare Niels Brox, kun ved Christians fødsel i 1826 er det ført inn at faren heter Niels Christian Brox. Har vel mest tro på at det er presten som har gjort en liten feil her og gått i surr med fars navn og barnets navn. Mvh Odd Villy

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider

  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    Ingen innloggede medlemmer aktive

×

Viktig Informasjon

Arkivverket bruker cookies (informasjonskapsler) på sine nettsider for å levere en bedre tjeneste. De brukes til bl.a. skjemaoppdateringer og innlogging. Bruk siden som normalt, eller lukk informasjonsboksen for å akseptere bruk av cookies.