Gå til innhold
Arkivverket
Gjest Thom Thomassen

[#25298] Døpte Fjaler

Recommended Posts

Gjest Thom Thomassen

Hvis man mener at en fødselsdato i en kirkebok må være feil i 1911 finnes det andre kilder som kan fortelle fødselsdato, f.eks registrerte og rapporterte jordmørdre inn fødsler?? (Det sies at barnets far må ha oppgitt feil dato til presten, hun feirer nemlig fødsesldag en helt annen dag enn den oppgitt i kirkeboken)

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider
Gjest Yngve Nedrebø

Jordmødrene skal siden 1902 ha ført protokoller over fødsler, og disse vil i hvert fall kunne fortelle hvilken dag fødselen skjedde. Etter regelverket skulle jordmoren levere inn protokollen til helserådets ordfører (distriktslegen) når den var utskrevet, eller hun sluttet. Men det har dessverre ikke alltid skjedd. Det skulle også sendes fødselsmelding til helserådet etter fødsel.Statsarkivet i Bergen har ikke fått inn jordmorprotokoller fra Fjaler.

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider

  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    Ingen innloggede medlemmer aktive

×

Viktig Informasjon

Arkivverket bruker cookies (informasjonskapsler) på sine nettsider for å levere en bedre tjeneste. De brukes til bl.a. skjemaoppdateringer og innlogging. Bruk siden som normalt, eller lukk informasjonsboksen for å akseptere bruk av cookies.