Gå til innhold
Arkivverket

[#25387] Underdal i Sogn


Gjest Steinar Eik
 Del

Recommended Posts

Gjest Steinar Eik

Jeg har opplysninger om at Anders Eriksen Underdal ble født rundt 1795, trolig i Lærdal i Sogn. Er det noen som kjenner til nøyaktig fødselsår og foreldre? Han ble gift med Anne Iversdtr. Trolig var hun også fra Sogn, men opprinnelsen er ukjent.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Gjest Anders J. Moen

Anders Erikson Nedberge f. 1795 ble gift 1824 med Anna Ivarsdtr. Kappadal født 1794, begge i Aurland.De fikk 3 barn på Kappadal:Gjertrud 1824 Botolv 1826 Anna 1827Han var først gift 1923 med Gjertrud Andersdtr. Stene, men hun døde samme år.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Gjest Steinar Eik

Hjertelig takk, begge to. Jeg søkte i utgangspunktet i feil prestegjeld. Med opplysningene fra dere, falt kabalen trygt på plass. Ha en fortsatt fin dag!

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Gjest Steinar Eik

Kanskje det er mulig å få svar på noen oppfølgingsspørsmål også: Det ser ut til at Anders og Anne flyttet fra Aurland til Romsdalen en gang mellom 1827 og 1830 og slo seg ned på Sogge i Grytten prestegjeld. Finnes det noen opplysninger i kirkebok for Aurland om denne flyttingen? Det ser dessuten ut til at Anders og Anne etterlot barna sine på Kappadal da de reiste. Døtrene Gjertrud og Anne flyttet senere nordover til foreldrene sine. Er de nevnt i de i utflyttelistene? Sønnen Botolv er derimot ukjent. Døde han som barn på Kappadal? Er takknemlig for alle opplysninger.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

 Del

  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...

Viktig Informasjon

Arkivverket bruker cookies (informasjonskapsler) på sine nettsider for å levere en bedre tjeneste. De brukes til bl.a. skjemaoppdateringer og innlogging. Bruk siden som normalt, eller lukk informasjonsboksen for å akseptere bruk av cookies.