Jump to content
Arkivverket
Sign in to follow this  
Guest Kjell Knudsen

[#25545] Hvor ble det av Asgjerd (Asgerd, Asker, Asjer, etc.) Johnsen etter våren 1900?

Recommended Posts

Guest Kjell Knudsen

Vi finner dama i ft. 1865 i Fjotland, Vest.Agder Navnet hennes er Asker Johnsdatter. Hun er født i 1863. I 1897 startet hun en husflidsskole i Grimstad. At det ble Grimstad kom sikkert av at hennes eldste bror Salve Johnsen drev et bakeri i byen, og en yngre søster bodde i nabokommunen Landvik der mannen hennes, Tønnes Heggland fra Gyland var lærer. Selv var hun ugift og kalte seg nå Asgjerd Johnsen. Våren 1900 måtte hun nedlegge skolen fordi hun ikke fikk økonomisk støtte av Grimstad kommune. Og her slutter alle spor. Hun finnes ikke i ft. 1900. Det er jo nærliggende å tenke seg at hun utvandret, men jeg finner henne ikke på Ellis Island, eller på Digitalarkivet som utvandret fra Kristiansand eller Kristiania. I Arendal som kunne være et alternativ starter ikke registreringen før 1903. Jeg vil skrive en artikkel om skolen hennes, men skulle gjerne visst hvor hun dro? Hva gjør jeg?

Share this post


Link to post
Share on other sites
Guest Kjell Knudsen

Kjære Berit Knudsen.Så skulle det vise seg at det var så enkelt. Asjærd må være den eneste varianten jeg ikke har forsøkt. Og så dro hun ikke lenger enn 5 km da hun måtte gi seg i Grimstad. Takk for hjelpen. mvh Kjell Knudsen

Share this post


Link to post
Share on other sites
Sign in to follow this  

  • Recently Browsing   0 members

    No registered users viewing this page.

×

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.