Gå til innhold
Arkivverket

[#25571] Gustava Fotland Bø , Bjerkreim 1862 - 1932


Gjest Tony Liestøl
 Del

Recommended Posts

Gjest Tony Liestøl

Søker etter far og besteforeldre på fars side etter Gustava. Hun ble født i 1862 av mor Johanne Marie Isaksdatter, som i folketellingen for 1865 er bosatt på faren Isak Pedersen Fotland gård. Moren står da oppført som ugift og bor sammen med datteren Gustava. Johanne Marie gifter seg senere med Aksel Svendsen Tunheim. Men hva med far, var Gustava 'uekte' eller var Johanne blitt enke? Noen som har tilgang til kirkebøker ?

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Gjest Carsten Schanche

Her er det kjekt med en lenke for å se at faren het Gabriel LenkeFra Fam.search: Gustava Gabrielsen f.19-10-1862 og døpt 26-10-1862 i Time, Rog. med foreldre Gabriel Larsen og Johanne Isaksdtr. Finner inget giftemål på foreldrene.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Gjest Anne Aasen

Ifølge Family Search ble Gustava født 19.10.1862 og døpt 26.10.1862 i Time. Mor var Johanne Isaksdatter, far var Gabriel Larsen. For ordens skyld: Det dreier seg om Fotland i Time, ikke i Egersund. I 1865 er Johanne på Fotland som ugift, med datteren Gustava. Men du har rett; for å være helt sikker, trenger du kirkeboka!

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Gjest Anne Aasen

All grunn til å være forsiktig med Family Search, men det er også grunn til å skille mellom det som er lagt inn der av mer eller mindre seriøse slektsforskere - ('submitted records from member of the LDS church' o.a.) og det som er avskrifter av kirkebøkene (Extracted marriage records o.a.). Sistnevnte kan inneholde misforståelser og skrivefeil, men min erfaring er at dette oftest er riktig. Gustavas dåp tilhører denne sistnevnte kategorien, så jeg tror nok du har korrekt dato og prestegjeld når du skal sjekke kirkeboka.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

 Del

  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...

Viktig Informasjon

Arkivverket bruker cookies (informasjonskapsler) på sine nettsider for å levere en bedre tjeneste. De brukes til bl.a. skjemaoppdateringer og innlogging. Bruk siden som normalt, eller lukk informasjonsboksen for å akseptere bruk av cookies.