Gå til innhold
Arkivverket
Gjest Lars E. Øyane

[#25644] Martha ''Marit'' Olsdotter (Bagge), Hafslo - gift 2 x på Skjesvold i Vågå -oppl?

Recommended Posts

Gjest Lars E. Øyane

Martha ''Marit'' Olsdotter (Bagge), fødd på Eikum i Hafslo, truleg kring 1675, flytte i ung alder til Vågå og vart der gift første gongen med ein gardbrukar på Skjesvold søndre med namn Knut. Knut døydde ein eller annan gong mellom 1740 og 1753, for 19.7.1753 gifte Marit seg att i Vågå med enkjemannen Thore Johnson (Holen?) som (mellombels) flytte inn på Skjesvold hjå Marit! Marit Olsdotter på Skjesvold døydde barnlaus i Vågå 18.5.1762.Eg er på leiting etter fleire opplysningar om desse to ektemakane til Marit Olsdotter og vonar at einkvan har tilgjenge til bygdebøker eller anna kjeldemateriale frå Vågå som kan hjelpa meg!På førehand hjarteleg takk for hjelpi!Med venleg helsing,Lars E. Øyane

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider
Gjest Helge Hålåsæter

Vi har det genealogiske Norddalsarkivet, 2680 Vågå basert på kirkebøker bakover til 1739.

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider
Gjest Knut Bryn

Marthas andre mann har trolig etterslekt fra sitt første ekteskap. I FT 1801 ser vi nemlig at en av brukerne på Holen var Tord Jonsen, 51 år ( Lenke ). Tord hadde 3 døtre, Torø (Tore), Rønnaug og Gunhild, men tilsynelatende ingen hjemmeværende sønner.Mer interessant, - og langt mer spekulativt, er det at Kari Tordsdatter Bjølstad (c.1590-c.1665) av Bratt-familien i Heidal ble g.m. Jon Sigurdson Holen (c.1600-c.1665), Vågå. Det er vel ikke utenkelig at disse har hatt en sønn som het Tord, - og som f.eks. kan ha vært farfar til Marthas mann.

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider

  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    Ingen innloggede medlemmer aktive

×

Viktig Informasjon

Arkivverket bruker cookies (informasjonskapsler) på sine nettsider for å levere en bedre tjeneste. De brukes til bl.a. skjemaoppdateringer og innlogging. Bruk siden som normalt, eller lukk informasjonsboksen for å akseptere bruk av cookies.