Gå til innhold
Arkivverket
Gjest per helge seglsten

[#25659] søk på fylkesnivå

Recommended Posts

Gjest per helge seglsten

I dag kan man søke landsomfattende, eller på kommunenivå. Jeg opplever ofte at det hadde vært praktisk å kunne søke på fylkesnivå. Ofte er grunnen til at man ikke finner noen, at de ikke bor i den kommunen du leter. Og ofte bor de da i en av kommunene rundt. Et fylkessøk ville gjort det mye lettere å ringe disse inn. Er det muligheter for at det vil bli mulig å søke på fylkesnivå?

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider
Gjest Jan Oldervoll

Det du sannsynlegvis meiner er om databasar som no er på kommunenivå kan slåast saman til fylkesbasar. Det har vore diskutert. Minuset er at søka straks ville blitt meir ressurskrevjande. Slik eg ser det oppfyller landsomfattande søk i stor grad krava til fylkessøk; du får vita kor mange det er funne i fylket og i kvar av kommunane i fylket.Men når det er sagt; samslåing av småbasar står på programmet hos oss. Men det er kanskej viktigare å få gjort det for kyrkjebøker enn for folketeljingar?

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider

  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    Ingen innloggede medlemmer aktive

×

Viktig Informasjon

Arkivverket bruker cookies (informasjonskapsler) på sine nettsider for å levere en bedre tjeneste. De brukes til bl.a. skjemaoppdateringer og innlogging. Bruk siden som normalt, eller lukk informasjonsboksen for å akseptere bruk av cookies.