Gå til innhold
Arkivverket

[#26077] Hvilke prestegjeld ligger i Romsdal?


Gjest Robert Bjerke
 Del

Recommended Posts

Gjest Robert Bjerke

Blant utflyttede i året 1835 i kirkeboken for Sør-Aurdal er en familie som flyttet til Romsdal. Hvilke prestegjeld eller herreder ligger i Romsdal?

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Når det skrives 'Romsdal' i 1835, så menes det nok 'Romsdals Amt' som i dag tilsvarer Møre og Romsdal fylke.Jeg gjorde et søk i folketellingen for 1865 etter folk i Møre og Romsdal som var født i Aurdal og fikk treff i disse prestegjeldene: Bud (5), Nesset (4), Molde (2), Vanylven (4), Ålesund (3) og Edøy (1). Mange av disse treffene gjelder personer som oppgir Nord-Aurdal som fødested, men mange er bare ført med Aurdal (som også skrives Urdal, Aurdahls o.l.). Når dette er sagt, så må det legges til at de som flyttet fra Sør-Aurdal til Romsdal i 1835, selvsagt kan ha flyttet til andre prestegjeld i Romsdals amt.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Gjest Arnfinn Kjelland

Det er for så vidt riktig det også. Romsdal var et fogderi på samme måte som Valdres. I Møre og Romsdal fylke/Romsdals amt var (og er ..:-) det tre fogderi: Nordmøre, Romsdal og Sunnmøre.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

 Del

  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...

Viktig Informasjon

Arkivverket bruker cookies (informasjonskapsler) på sine nettsider for å levere en bedre tjeneste. De brukes til bl.a. skjemaoppdateringer og innlogging. Bruk siden som normalt, eller lukk informasjonsboksen for å akseptere bruk av cookies.