Jump to content
Arkivverket
Sign in to follow this  
Guest Andreas Snildal

[#26082] 'Historia förloras i digitala arkiv'

Recommended Posts

Guest Andreas Snildal

Nättidningen Rötter refererer til overnevnte artikkel i Svenska Dagbladet: http://www.svd.se/dynamiskt/kultur/did_8612814.aspHvordan er forholdene i Norge? Kan vi risikere at morgendagens historikere og slektsforskere sitter igjen med ubrukelig digitalisert arkivmateriale?

Share this post


Link to post
Share on other sites
Guest Anette Skogseth Clausen

Sålenge alt vi holder på med lagres på svært forgjengelige medier så vil alltid trusselen være der om at vi en dag sitter uten noen ting. Hvis vi skal se på Arkivverket generelt og Digitalarkivet spesielt så tror jeg ikke vi havner i en sånn situasjon sålenge vi fortsetter etablerte rutiner.I Riksarkivet har vi en egen avdeling som arbeider med bevaring av elektroniske arkiv. Her prøver de å ligge i forkant av utviklingen og sikre bevaringsverdig elektronisk skapt materiale. Mer om deres arbeid finnes her: LenkeDigitalarkivet oppbevarer sine data på flere servere, samtidig som vi oppbevarer ulike versjoner av databaser på flere maskiner, cd-er og magnetbånd. Svikter det et sted, kan vi finne data igjen et annet sted. Vi er svært bevisst den korte levetiden på nye medier og prøver å ligge i forkant så vi ikke skal få oss noen overraskelser.

Share this post


Link to post
Share on other sites
Guest Andreas Snildal

Det var betryggende å høre. Takk for lenken til Arkivverkets side om elektroniske arkiv!

Share this post


Link to post
Share on other sites
Sign in to follow this  

  • Recently Browsing   0 members

    No registered users viewing this page.

×

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.