Gå til innhold
Arkivverket
Gjest Andreas Snildal

[#26082] 'Historia förloras i digitala arkiv'

Recommended Posts

Gjest Andreas Snildal

Nättidningen Rötter refererer til overnevnte artikkel i Svenska Dagbladet: http://www.svd.se/dynamiskt/kultur/did_8612814.aspHvordan er forholdene i Norge? Kan vi risikere at morgendagens historikere og slektsforskere sitter igjen med ubrukelig digitalisert arkivmateriale?

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider
Gjest Anette Skogseth Clausen

Sålenge alt vi holder på med lagres på svært forgjengelige medier så vil alltid trusselen være der om at vi en dag sitter uten noen ting. Hvis vi skal se på Arkivverket generelt og Digitalarkivet spesielt så tror jeg ikke vi havner i en sånn situasjon sålenge vi fortsetter etablerte rutiner.I Riksarkivet har vi en egen avdeling som arbeider med bevaring av elektroniske arkiv. Her prøver de å ligge i forkant av utviklingen og sikre bevaringsverdig elektronisk skapt materiale. Mer om deres arbeid finnes her: LenkeDigitalarkivet oppbevarer sine data på flere servere, samtidig som vi oppbevarer ulike versjoner av databaser på flere maskiner, cd-er og magnetbånd. Svikter det et sted, kan vi finne data igjen et annet sted. Vi er svært bevisst den korte levetiden på nye medier og prøver å ligge i forkant så vi ikke skal få oss noen overraskelser.

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider
Gjest Andreas Snildal

Det var betryggende å høre. Takk for lenken til Arkivverkets side om elektroniske arkiv!

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider

  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    Ingen innloggede medlemmer aktive

×

Viktig Informasjon

Arkivverket bruker cookies (informasjonskapsler) på sine nettsider for å levere en bedre tjeneste. De brukes til bl.a. skjemaoppdateringer og innlogging. Bruk siden som normalt, eller lukk informasjonsboksen for å akseptere bruk av cookies.