Gå til innhold
Arkivverket

[#26124] Emigrant fra Oslo 1920-1940


Gjest Ola Herje Raumli
 Del

Recommended Posts

Gjest Ola Herje Raumli

Wilhelm Olsen f.14.08.1900 i Kristiania utvandret til USA en gang mellom 1920 og 1940, sannsynligvis nærmere 1940 enn 1920. Han dør i USA ca. 1940. Hvordan kan jeg finne ut når han døde og når han utvandret?

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Gjest Yngve Nedrebø

Vi har hatt som mål å få registrert alle databasene over emigranter fra Kristiania/Oslo til 1930. Etter 1930 var det relativt få emigranter hvert år. Statsarkivet i Oslo har emigrantprotokollene også for årene etter 1930, og materialet er tilgjengelig opp til 1940.Oslo folkeregister's arkiv har nok også opplysninger om når Wilhelm Olsen utvandret.Dersom Wilhelm Olsen døde i USA er det slett ikke sikkert at dødsfallet ble meldt til norske myndigheter, og da er det amerikanske kilder som kan fortelle når det skjedde.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Gjest Tor Rustad

Om du har tilgang til f.eks. ancestry.com finner du mange kandinater.(SSDI)Jeg har tatt en rask titt på den eksakte skrivemåten; her er antallet overkommelig, men har ikke funnet han. Søker en derimnot på f.eks. varianten Will* Ols* er tilslaget på over 100 personer.... Prøv deg i tilfelle frem.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Gjest Laila N. Christiansen

Dersom han døde ca 1940 så er han ikke registrert i SSDI. Det kan tidvis være enkeltregistreringer for personer død før 1967, men dette er sjelden, og ofte feiltasting.SSDI er ikke en index over alle som døde, men en index over de som har søkt om og fått Social Security Number - og som er meldt døde til Social Security-vesenet.Laila

Lenke til kommentar
Del på andre sider

 Del

  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...

Viktig Informasjon

Arkivverket bruker cookies (informasjonskapsler) på sine nettsider for å levere en bedre tjeneste. De brukes til bl.a. skjemaoppdateringer og innlogging. Bruk siden som normalt, eller lukk informasjonsboksen for å akseptere bruk av cookies.