Gå til innhold
Arkivverket

[#26131] Slektsider Østerike


Gjest Horst-Peter Riegler
 Del

Recommended Posts

Gjest Andreas Snildal

Kanskje denne lenken også kan hjelpe deg en del: [url="http://www.genealogienetz.de/reg/AUT/austria.html>http://www.genealogienetz.de/reg/AUT/austria.htmlEt viktig poeng ser ut til å være at kirkebøkene ikke er filmet, og at de oppbevares i prestearkivene i hvert enkelt sogn. Dessuten ser det ut til at man i god østerriksk byråkratisk ånd må ha tillatelse fra bispedømmet for å få tilgang til kirkebøkene. Men når man først har kommet seg til prestearkivene, ser det ut til å være gode muligheter for å forske - blant annet avskrifter av nyere kirkebøker og bøker langt tilbake på 1600-tallet.På siden til bispedømmet Graz-Seckau finner jeg dekanatet Leoben som består av 20 sogn:

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Gjest Andreas Snildal

Jeg kan forøvrig legge til at jeg har hørt at grunnen til at Kirken i Østerrike ikke har latt mormonerne filme kirkebøkene sine, er at man var redd for mormonernes ritualer med dåp av avdøde forfedre. Ser ikke helt logikken i dette siden Kirken likevel ikke tror noe på dette. Det er jo egentlig synd - hadde mormonerne fått lov til overføre kirkebøkene til mikrofilm, kunne man jo sannsynligvis sittet på nærmeste mormoner-senter i Norge og forsket i østerrikske kirkebøker.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

 Del

  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...

Viktig Informasjon

Arkivverket bruker cookies (informasjonskapsler) på sine nettsider for å levere en bedre tjeneste. De brukes til bl.a. skjemaoppdateringer og innlogging. Bruk siden som normalt, eller lukk informasjonsboksen for å akseptere bruk av cookies.