Gå til innhold
Arkivverket

[#26255] Hvor kom Sersjant Stian Rognaldsen Rødland fra? født 1742.


Gjest Solfrid Haugland
 Del

Recommended Posts

Gjest Solfrid Haugland

Hvor kom Stian Rognaldsen Rødland fra? Han var sersjant, f.1742. Han var bosatt i Aurland kommune i Sogn og fj. Gården Bakka. g.1786 og d. 1820. Han var gift med Sigrid Olsdtr. Otternes. Rødland finnes mange steder i Hordaland, men hvor kan denne Rødland komme fra? Kan noen hjelpe en norsk-amerikaner å finne ut av det? - Da vil han bli glad. Hilsen Solfrid Haugland.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Gjest Kjellaug Robberstad Petit

Har du tenkt paa andre variasjoner av navnet? Rölland, Rydland, Rödland osv. Det finnes garder med slike navn i Lindaas, ikke saa langt unna. I Meland har du Ryland og. Ser iike ut for at det er noe liknende i S&F. mvh Kjellaug

Lenke til kommentar
Del på andre sider

  • 3 uker senere...
Gjest Yngve Nedrebø

Jeg har ikke noe svar, men noen ideer. Ser man i 1801-tellingen vil man finne at denne mannen er den eneste i Sogn og Fjordane som har navnet Stian, et navn som finnes i Telemark og på Agder. Gardsnavnet Rødland finnes flere steder i Vest-Agder.I tellingen er farsnavnet til den tidligere sersjanten skrevet Rolandsen. Det var et temmelig lite brukt navn, og synes slett ikke å ha vært brukt i Agder og Telemark, derimot en del i Indre Sogn. Skulle det være feilskrift i 1801, og navnet Rognaldsen, er det et navn som nesten utelukkende påtreffes i Nordre Bergenhus amt (Sogn og Fjordane) på 1700-tallet.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Gjest Yngve Nedrebø

Det finnes kompaniruller for Aurlandske kompani fra 1780 og 1783. Stian Rødland er med i begge. I 1780 var han korporal med 15 års tjeneste, og er da sagt å være 43 år gammel. I 1783 var han 'Corporal med Sergiants Caracter', 46 år, og med 18 års tjeneste. Om fødestedet står det bare 'Norge'.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

 Del

  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...

Viktig Informasjon

Arkivverket bruker cookies (informasjonskapsler) på sine nettsider for å levere en bedre tjeneste. De brukes til bl.a. skjemaoppdateringer og innlogging. Bruk siden som normalt, eller lukk informasjonsboksen for å akseptere bruk av cookies.