Gå til innhold
Arkivverket

[#26461] Van Valkenier / Falkner / Falch


Gjest Gisle Hersvik
 Del

Recommended Posts

Gjest Gisle Hersvik

Har i ulike ætte-tavler komme bort i van Valckenier/Falkner, nå også i mitt inlegg her (Lenke). Ein kortvariant:1. Adrian Rotkersønn Falkner, f. __ ___ 1500 i Holland, d. __ ___ 1596 i Trondheim, Sør-Trøndelag, yrke Borgermester i Trondhjem. Bosted (fam) i Trondheim, Sør-Trøndelag, gift __ ___ 1538 i Trondheim, Sør-Trøndelag, med Margrethe Pedersdatter, , f. __ ___ 1500 i Fosnes, Nord-Trøndelag, d. __ ___ 1597 i Trondheim, Sør-Trøndelag.2. Rockert Van Valckenier, f. ____14__ i Trondheim, Sør-Trøndelag ?, d. _ i Trondheim, Sør-Trøndelag, yrke Handelsmann i Trondheim.4. Laurentz Van Valckenier, f. ____14__ i Holland, d. __ ___ 1513 i Trondheim, Sør-Trøndelag, yrke Handelsmann i Trondheim og Bergen.8. Jan Van Valckenier, f. ca 1400 i Kampen, Nederland, d. _. Ved søk på internett på desse navna dukker det opp ein del info, men er litt usikker på om dette er holdbart. Er det nokon som har gjort noko (publisert) arbeid omkring desse folka og dokumentert deira opphav, virke og etterkommere?

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Gjest Einar E.Kristiansen

Hei.Gisle.Adrian Rotgertsøn(Falkener)borgmester i Trondheim d.ca1596. stemmer, resten bakover i tid er nok noe riktig tøv trur eg.Erik lie`s meget intressante artikkel i Norsk Slekthistorisk Tidsskrift er foruten opplysninger en fantastisk story.Et annet tips er Kåre Hasselbergs artikkel i samme tidsskrift med annet nr og år:Nye opplysninger om Falch-slekta fra Trøndelag Nst.Bind xxxv11-Hefte 3 år 2000. side 188. Her gjør Kåre opp med en del tull omkring Anna Jonsdatter som lenge har gått i repris på mange internetsider og i års og bygdebøker

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Gjest Otto Jørgensen

Arnt Åsvang har skrevet om familien i sine hefter. I tillegg vil et tilslag på DIStreff kunne gi mye tilslag om de som arbeider med denne familien.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Gjest Einar E.Kristiansen

Hei igjen Gisle.Ser ut som du bor i Oslo.Et besøk på Norsk Slekthistorisk Forenings Bibliotek Ullevålsveien 1.Oslo 2etg.Kan være en bra ide`da de har disse tidskrifter + kompetent og trivelig personal som også hjelper deg med å finne mye annet rart som fins i hyllene.Bibliotekets åpningstider er tirsdager og torsdager kl.11.00-20.00. Hjemmeside www.genealogi.no Mvh Einar

Lenke til kommentar
Del på andre sider

 Del

  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...

Viktig Informasjon

Arkivverket bruker cookies (informasjonskapsler) på sine nettsider for å levere en bedre tjeneste. De brukes til bl.a. skjemaoppdateringer og innlogging. Bruk siden som normalt, eller lukk informasjonsboksen for å akseptere bruk av cookies.