Gå til innhold
Arkivverket
Gjest Bengt E. Vesthagen

[#26491] Ullensaker, første halvdel av 1800-tallet

Recommended Posts

Gjest Bengt E. Vesthagen

Maren Hansdatter, f. ? Hovin, Ullensaker. G.m. en Winge, muligens født på Krokfoss i Ullensaker. Han var garver. Marens foreldre var gårdbruker Hans Larsen, f. ca. 1777, Hovin, Ullensaker og Maria Iversdatter, f. august 1781, Hovs-eie, Tangen (Stange). Kan noen hjelpe meg med utfyllende opplysninger om denne familien? Eventuelt om Maren hadde flere søsken. Jeg kjenner kun til broren Iver, f. 1806, Hovin, Ullensaker.

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider
Gjest Carsten Schanche

[url="http://digitalarkivet.uib.no/cgi-win/webcens.exe?slag=visbase&filnamn=f60235&gardpostnr=883&personpostnr=5477&merk=5477#ovre>LenkeSyvert Kristoffersen Vinge (garver) blev i 1836 som enkemann gift med Maren Hansdtr. Hovin. Det kjennes til et par barn: Kristian, reiste til Amerika, men om han var av 1. eller 2. ekteskap vites ikke. 3.gang ble Syvert gm. Marte Marie Rustad.Garver Vinge døde i begynnelsen av 1870-årene, hvoretter enken hadde eiendommen i flere år. Så ble det sønnen Hans Laurentius Vinge f.1844, som hadde den i flere år. (Fra Ull. BB III,side 413).Hans Larsen Hovin som overtok bruk 2 i 1805,var gm. Mari Iversdtr.,hvor det var mange barn og hvorav flere døde små. Mari døde 1837 og ved skiftet etter henne samme året var det bare 3 barn i live,nemlig Iver,døpt 1806,Maren gm garver Vinge og Kristian f.1822. Hans Hovin døde 1853 og ble 76 år gml. (side 343)Ellers står det endel om Iver hvis det er av interesse.Her er Hans Larsen sine foreldre og søsken

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider
Gjest Bengt E. Vesthagen

Hei Carsten! Hjertelig takk for et raskt svar. Her fikk jeg en god del å jobbe videre med.MVH Bengt

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider

  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    Ingen innloggede medlemmer aktive

×

Viktig Informasjon

Arkivverket bruker cookies (informasjonskapsler) på sine nettsider for å levere en bedre tjeneste. De brukes til bl.a. skjemaoppdateringer og innlogging. Bruk siden som normalt, eller lukk informasjonsboksen for å akseptere bruk av cookies.