Gå til innhold
Arkivverket
Gjest Odd Brede

[#26498] Jan Povelsen Drage og Karen Treublers datter Birthe født 1745 i Bergen

Recommended Posts

Gjest Odd Brede

I forbindelse med et tidligere tema om J.H. Wolmer og Birthe Jensdatter Lenketar jeg opp tråden igjen her.Den Birthe jeg søker i tema 2901(lenken), kan være datter av Jan Povelsen Drage og Karen Treubler (Karen er døpt 10.1.1714 i Nykirken - foreldre Johan Friderich Treubler og Arnille Margrete Reymers eller Reimer).Birthe er døpt Birthe Cathrine Jensen 13.1.1745 i Nykirken. Hun hadde følgende søsken - alle døpt i Nykirken:Johan Frederich 30.7.1747Arnele Margrethe 10.7.1754Claus Reimers 1.8.1756.Er det noen som kjenner til denne familien og om Birthe Cathrine var den som ble gift med J. H. Wolmer.Odd Brede

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider
Gjest Odd Brede

Letter opp dette temaet i håp om at noen kan være meg til hjelp!Odd Brede

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider
Gjest Karin Romstad

Noen søketips.Johannes Olson Sveio, bruker av Drange fra ca. 1680 til 1687, Sveio, Rogaland. Kona var kan hende den Karen Hansdtr, som er nemnd i tingboka 1687 som budde på Sveio og var gm son til Ola Sveio og hadde 4 umyndige born. Ho hadde odelsrett til Sørhus i Ryfylke. Ho vart seinare gm premieløytnant Ove Treubler. Kjende born:a) Johanne, sjukleg,d i Mølstrevåg. b) Maren gm 1. Hans Larsson Gilsberg, klokkar i Ullensvang. 2. Svein Larsson, skomakar på Langasæter, Ullensvang. I '1735 siges hun at være gift med Mickel Holm'. Johanne og Maren hadde odelsrett til Sørhus. c) Frants g. Sveio(Ref Gards og ættesoge for Sveio, b. III)Vedk Maren Johannesdatter. Merk navneforskjellen på mann nr.2.Plass I Langeseter, Ull.Svein Jacobsen(1670-1765) frå Selje i Nordfjord, buddde ved sjøen på Ytre Langeseter, der han hadde stove,eldhus og naust, og det heiter i festebrev frå Formann av 7/4 1752 at han sjølv hadde rydja opp ein liten eplehage tett ved husetGift.1.1725 m.Henrikke Christoffersen(d.1746) frå Bergen. Ho hadde tent hjå klokkar Lorents Kiøbke i Ullensvang.Barnlause.Gift 2. 1747 m. Maren Johannesdtr. Sveen(1690-1768),enkje etter klokkar Hans Glisberg i Ullensvang og halvsyster til Gjertrud Treubler som var gm.klokkar Ole Brygmand i Strandebarm. Barnlause, og ho døydde som legdslem. (Ref. Odda, Ullensvang og Kinsarvik i gamal og ny tid, b.5.I)Da man ser at det er skrivefeil i bygdebøkene, må opplysningene kvalitetsikres. Hvis dette er et riktig spor, kan jeg kanskje bidra med flere tips, hvis du legger det ut på denne siden.

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider

  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    Ingen innloggede medlemmer aktive

×

Viktig Informasjon

Arkivverket bruker cookies (informasjonskapsler) på sine nettsider for å levere en bedre tjeneste. De brukes til bl.a. skjemaoppdateringer og innlogging. Bruk siden som normalt, eller lukk informasjonsboksen for å akseptere bruk av cookies.