Gå til innhold
Arkivverket
Gjest Jan Myhrvold

[#26525] Erik Pålsson som flyttet til Stange i 1735

Recommended Posts

Gjest Jan Myhrvold

I Älvdals härads dombok i Nord-Värmland står det i sak nr. 6 fra høsttinget 1735 at en Erik Pålsson i Aspberget (Norra Finnskoga) solgte sin rydningsplass der og flyttet til Stange i Norge.Har noen støtt på Erik i kilder fra Stangeområdet?

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider
Gjest Steinar Vasaasen

Vet du noe om hvor gammel han var da han flyttet ? Det er en 'Erich Svenske' som dør på Hushougen i 1739 og begraves den 22.01.1739 i Stange. Han skal da være 80 år.På Spetalen i Stange finner vi en del tidligere Daniel Pålson som er 'finne'. Han antas imidlertid å være født ca. 1628 og blir vel da for gammel til å være en eldre bror, men han har ihvertfall etterkommere som bosetter seg lengre nord i bygda på 1700-tallet.Med hilsen Steinar Vasaasen

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider
Gjest Jan Myhrvold

Jeg vet lite om hans alder. Han kan være bror av noen andre Pålsbarn med jordrett i Aspberget, men det er en ren spekulasjon som avhenger av at jorda var arvet. I så fall burde han være født mellom 1690 og 1698.

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider

  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    Ingen innloggede medlemmer aktive

×

Viktig Informasjon

Arkivverket bruker cookies (informasjonskapsler) på sine nettsider for å levere en bedre tjeneste. De brukes til bl.a. skjemaoppdateringer og innlogging. Bruk siden som normalt, eller lukk informasjonsboksen for å akseptere bruk av cookies.