Gå til innhold
Arkivverket

[#26525] Erik Pålsson som flyttet til Stange i 1735


Gjest Jan Myhrvold
 Del

Recommended Posts

Gjest Jan Myhrvold

I Älvdals härads dombok i Nord-Värmland står det i sak nr. 6 fra høsttinget 1735 at en Erik Pålsson i Aspberget (Norra Finnskoga) solgte sin rydningsplass der og flyttet til Stange i Norge.Har noen støtt på Erik i kilder fra Stangeområdet?

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Gjest Steinar Vasaasen

Vet du noe om hvor gammel han var da han flyttet ? Det er en 'Erich Svenske' som dør på Hushougen i 1739 og begraves den 22.01.1739 i Stange. Han skal da være 80 år.På Spetalen i Stange finner vi en del tidligere Daniel Pålson som er 'finne'. Han antas imidlertid å være født ca. 1628 og blir vel da for gammel til å være en eldre bror, men han har ihvertfall etterkommere som bosetter seg lengre nord i bygda på 1700-tallet.Med hilsen Steinar Vasaasen

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Gjest Jan Myhrvold

Jeg vet lite om hans alder. Han kan være bror av noen andre Pålsbarn med jordrett i Aspberget, men det er en ren spekulasjon som avhenger av at jorda var arvet. I så fall burde han være født mellom 1690 og 1698.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

 Del

  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...

Viktig Informasjon

Arkivverket bruker cookies (informasjonskapsler) på sine nettsider for å levere en bedre tjeneste. De brukes til bl.a. skjemaoppdateringer og innlogging. Bruk siden som normalt, eller lukk informasjonsboksen for å akseptere bruk av cookies.