Gå til innhold
Arkivverket

[#26591] John Jensen Singstad el. Åsmul f. 1784, Lensvik, Sør-Trøndelag


Gjest Håvard Ler
 Del

Recommended Posts

Gjest Håvard Ler

Lurer på om det er noen som har kjennskap til hvor det ble av John Jensen? Har funnet ham i bygdeboka for Lensvika, men der er bare fødselsår oppgitt. Tror han kan være identisk med John Jensen Moe i Trondheim. John Moe ble gift med Elen Larsdtr. Øvre i Domkirka i 1812. Han var da bakersvend hos baker Frank. Senere er han oppgitt å være tømmermann og snekker. Han losjerte i 1821 hos Jacob Johnsen Dahl på Bakklandet.John Moe kom etter sigende fra Stadsbygd prestegjeld, som Lensvika tilhørte på den tida.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

  • 4 måneder senere...
  • 3 år senere...
Gjest Håvard Ler

De hadde bare ett barn sammen, og han het Johan Andreas. Jeg er ikke hundre prosent sikker på om han het John Jensen eller John Jonsen, for de fleste steder er han bare kalt John Moe. I en journal hos stiftsamtmannen står det tydelig John Jensen, men e og o kan jo være ganske like da.Håvard

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Gjest Aud Kalland Sterten

Det er vanskelig å si noe sikkert her. Det virker svært sannsynlig at John Jensen Singstad har flyttet ut av bygda, siden Lensvikboka ikke har noen opplysninger om ham. Jeg lette etter en innførsel i kirkeboka for Domkirken i dag, og fant tilfeldigvis denne, nr. 27. Lenke Kan dette være din John Moe?Aud.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Gjest Håvard Ler

Ja, det var litt av en tilfeldighet. Har vært på utkikk etter ham i kirkebøkene i Trondheim i flere år jeg, uten å finne noe. Dette er nok ham. Og det kan fortsatt være John Singstad ut fra alderen. Kan ikke regne med at 40 år er den nøyaktige alderen. Det blir nok vanskelig å bevise noe som helst her. Han ble skilt fra sin kone i 1815, og sønnen ble bortsatt hos moras tante på Leinstrand. Det var i forbindelse med uteblitt bidrag han var nevnt i stiftsamtmannens journal. Kan det var mulig å finne ham i et evt. bidragsregnskap? Hadde håpet han gifta seg på nytt så det var mulig å finne ham i forbindelse med vielse eller barnefødsler.Håvard

Lenke til kommentar
Del på andre sider

 Del

  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...

Viktig Informasjon

Arkivverket bruker cookies (informasjonskapsler) på sine nettsider for å levere en bedre tjeneste. De brukes til bl.a. skjemaoppdateringer og innlogging. Bruk siden som normalt, eller lukk informasjonsboksen for å akseptere bruk av cookies.