Jump to content
Arkivverket
Sign in to follow this  
Guest Lars E. Øyane

[#26604] Erik Herman Olsson Boman Rönlund (1770?-1829) - svenske til Sogn, men kvarifrå?

Recommended Posts

Guest Lars E. Øyane

Erik Herman Olsson Boman Rönlund, i Sogn kjend som Erik Olson, skal vera fødd i Sverige ein eller annan gong kring 1770, men kom som skomakar til Luster i Sogn kring 1815 og gifte seg her i 1819 med Gjertrud Johannesdotter Sande (1796-1872). Dei fekk tre søner i lag, Erik Gabriel (1820), Herman Johan (1822) og Christian (1825). Det er mange etterkomarar etter desse borni, både i Sogn, i Vesterålen og i Amerika.Eg har fleire gonger freista å etterlysa Erik i svenske fora, men utan hell, so no lurer eg på om kanskje einkvan av lesarane her i Digitalarkivet sitt Brukarforum kan hjelpa meg vidare med å finna det svenske opphavet til denne gubben?Eg takkar so mykje på førehand for alle gode tips!Med venleg helsing,Lars E. Øyane

Share this post


Link to post
Share on other sites
Guest Nina Møller Nordby

Jeg tror at jeg hadde satt lupen på Skellefteå. det ser ut til at navnet er konsentrert der. Vet du at det gifter seg en Ole Rönlund i Nord Trøndelag i 1789 (tror jeg det var). Far eller bror? Uansett interessant å se om det kan være noe slektskap?

Share this post


Link to post
Share on other sites
Sign in to follow this  

  • Recently Browsing   0 members

    No registered users viewing this page.

×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.