Gå til innhold
Arkivverket
Gjest Ivar Fylling

[#26665] Ole Ingebrigtsen f ca 1700 Sunnylven? Hjørundfjord?

Recommended Posts

Gjest Ivar Fylling

I tema 18587 etterlyser eg foreldra til Ole Olsen Indreberg på Skodje. Prøver ein gong til. Faren, Ole Ingebrigtsen kan ha innvandra, blant mange andre, frå Sunnylven/Stranda eller Hjørundfjord. Er det nokon som har forslag til 'kandidatar' frå indre strøk på Sunnmøre?

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider
Gjest Grethe Flood

Er dette Ole og Marte på Øye i ”Skoue Annex”, Borgen prestegjeld, Romsdals amt, 1801 [url="http://digitalarkivet.uib.no/cgi-win/webcens.exe?slag=visbase&filnamn=f11531.wc2&gardpostnr=265&personpostnr=3909&merk=3909#ovre>LenkeI 1701-manntallet for Sunnylven finner jeg en Ole Ingebrigtsen, men han er 14 år, så aldersmessig er vel han da uaktuell Lenke I 1701-manntallet for Dale skipreide finner jeg en Ole Ingebrigtsen, 1 år, sønn av Ingebrigt Povelsen, 47 år, leilending, ”Enroullered” Lenke. Hvis faren til Ole Olsen skal være født omkring 1700, kan dette kanskje være en kandidat, om du da ikke allerede har notert deg denne.I 1801 oppgis alderen til Ole på Øye å være 49 år, f. ca. 1752, mens kona Marte (Marta) er 50, f. ca. 1751. Sønnene heter Ole og Nils, oppkalt etter farfar og morfar, og døtrene heter Synnøve og Gjørri – oppkalling etter farmor og mormor?? I 1750 døpes det en Ole, sønn av Ole Ingebrigtsen Hunsværsholm, i Borgund

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider
Gjest Ivar Fylling

FS 'sporet' er interessant. Det var fleire Synnøve Pedersdøtre i Ørskog rundt 1750, men eg har ikkje klart å finne den rette i Ørskog Ættesoge.I Skodjeboka er det tvetydige opplysningar om Ole Olsen Indrebergs alder: Under Indre Berg står at Ole Ingebrigtsen får 4 barn mellom 1757 og 1735, av dei er det den yngste Ole som blir gift med Marte Nilsdtr. og flytter til Øye. Under Øye står han med fødeår 1752, som stemmer med 1801-teljinga.Dette kan bety at Ole Ingebrigtsen Indreberg var gift to gonger, eller kanskje at Ole Olsen Øye ikkje var son til Ole Ingebrigtsen Indreberg?

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider
Gjest Ivar Fylling

Retting: Det var mellom 1725 og 1735 barna til Ole Ingebrigtsen var fødde.

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider
Gjest Ole Øystein Nybø

Stordal og Stranda låg også under Ørskog prestegjeld fram til i 1759.Ole Øystein

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider

  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    Ingen innloggede medlemmer aktive

×

Viktig Informasjon

Arkivverket bruker cookies (informasjonskapsler) på sine nettsider for å levere en bedre tjeneste. De brukes til bl.a. skjemaoppdateringer og innlogging. Bruk siden som normalt, eller lukk informasjonsboksen for å akseptere bruk av cookies.