Gå til innhold
Arkivverket

[#26668] Kristine Kristiansen Østli født 1896 Hvem var hun?


Gjest Knut Haugen
 Del

Recommended Posts

Gjest Knut Haugen

Min svigersønns morfar heter Johan Jørgensen født 5/1 1921. Det som frem til nylig har vært kjent om ham er at han er oppfostret hos fam. Andersen på Allergot i Løten. Ingen nålevende slektninger har kjent til hans biologiske foreldre. Klokkerboka for Løten viser imidlertid følgende: Mor er Kristine Kristiansen Østli født 1896 og far er Jørgen Johansen Holm født 1897. Kristine er ugift tjenestepige med adresse Finstadhaugen og Jørgen er telefonarbeider med adresse Holmberg Løten st. Karen Andersen på Allergot (senere fostermor) var fadder ved dåpen. Jørgen Johansen Holm er identifisert som sønn til smeden Johan Holm og hustru Marie. Kristine er fortsatt uidentifisert. En mulighet er at hun er født i Vang som datter av Kristian Johansen og Helene Halvorsdatter (født i Trysil). En annen mulighet er at hun er født i Stange av Oline Kristiansen Østli. Er det noen som kan bidra?

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Gjest Arild Kompelien

En annen god kandidat kan være Kristine Kristiansdatter født 1896 som er pleiebarn på Moskau i Våler da folketellinga ble holdt 1900.Hun ble konfirmert 1911 og bodde også da på Moskau og sagt være født på Braskerudsmoen 04.11.1896 av foreldrene ungkar Kristian Olsen Braskerud og pige Oleane Johansdatter ØSTLI.Skal se etter dåpen seinere.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Gjest Arild Kompelien

Denne Kristine Kristiansdatter er ved dåpen ført som uekte og født 04.11.1896 og døpt 13.12 samme år.Foreldrene var Ungk, gårdbr. Kristian Olsen Braskerud med Braskerud som bosted og født 1867. Mora var pige, fattiglem Oleane Johansdatter Østli med Braskerudsmoen som bosted og født 1856.Dette var Kristians første leiermål, men moras 6. med 4 forskjellige. (Presten notert - se mandkjøn nr. 20 1893).Mora er på Bækkoset 1900.(skrevet Bækoset).

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Gjest Knut Haugen

Takk skal du ha Arild! Tipset ditt virker å være den mest sannsynlige løsningen på dette mysteriet. Skal senere sjekke faddere i tillegg til Karen Andersen som både var fadder ved Johans dåp og senere pleiemor. Karen er født Gundersen i Trysil. En av de andre Kristinene jeg festet meg ved hadde også mor fra Trysil. Mener å huske det også var faddere fra Glåmdal sør for Elverum.Fortsatt god jul!

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Gjest Arild Kompelien

Gi beskjed hvis du finner noe mer sikkert.Kan legge til at Østli ligger i kretsen Nordaberget, på vestsida av Glomma. Derfra gikk det vei over åsen - forbi Rokosjøen til Løiten.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

  • 1 måned senere...
Gjest Knut Haugen

Kristine Kristiansen Østli født 4 nov. 1896 i Vaaler er den Kristine jeg var på jakt etter. Hun er den eneste med riktig navn født året 1896. Ved sønnens dåp var Olava Jacobsen en av fadderne. Hun er jevngammel med Kristine og oppfostret på bruket Storskjæret i Våler, altså nabo og skolekammerat av Kristine. Takk for hjelpen!

Lenke til kommentar
Del på andre sider

 Del

  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...

Viktig Informasjon

Arkivverket bruker cookies (informasjonskapsler) på sine nettsider for å levere en bedre tjeneste. De brukes til bl.a. skjemaoppdateringer og innlogging. Bruk siden som normalt, eller lukk informasjonsboksen for å akseptere bruk av cookies.