Gå til innhold
Arkivverket

[#26698] Hvor lå/ligger Langvikbråten gård, Aker


Gjest Marit Herland
 Del

Recommended Posts

Gjest Marit Herland

Har en oldefar som er født på Langvikbråten gård i Aker, Akershus, i 1893, og skulle gjerne ha visst om denne gården eksisterer i dag og hvor den lå/ligger. Har hørt at han kom fra Bygdøy, kan det stemme?

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Gjest Barbara Lose

Bygdøy kan nok stemme.Jeg har prøvd 1900 tellingen: Det finnes bare en gard Langvikbråten i hele Norge, i 0218 Aker. Langvikbråten er gard nr. 2, bruk nr. 81; gard nr. 2, bruk nr. 83 er Braaten-Bygdøy.Mvh. Barbara Lose

Lenke til kommentar
Del på andre sider

  • 2 år senere...
Gjest Frederick Gram

Oslo Byleksikon sier: Langvik, Langviksveien 17, tidligere gårdsbruk ved Langviksbukta, Bygdøy. Her lå fra ca. 1830 forlystelsesstedet Langvik, som av P. Chr. Asbjørnsen i 1843 ble skildret som frivolt (se Fredriksborg). Våningshuset fra ca. 1800 står fortsatt.På 1800-tallet lå det på Fredriksborg et populært teater og tivoli, som ble drevet dels samtidig med og dels som arvtager til det eldre forlystelsesstedet Langvik. Fredriksborgveien 18 er nå menighetshus for Bygdøy.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Gjest Marit Herland

Tusen takk for interessant informasjon, selv etter så lange tid....... Hvor kan jeg finne dette byleksikonet? Marit

Lenke til kommentar
Del på andre sider

 Del

  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...

Viktig Informasjon

Arkivverket bruker cookies (informasjonskapsler) på sine nettsider for å levere en bedre tjeneste. De brukes til bl.a. skjemaoppdateringer og innlogging. Bruk siden som normalt, eller lukk informasjonsboksen for å akseptere bruk av cookies.