Gå til innhold
Arkivverket
Gjest Thore E. Thoresen

[#26733] Foreldre til Brostrup Mathias Tax,, Kongsberg

Recommended Posts

Gjest Thore E. Thoresen

Jeg søker foreldrene til Brostrup Mathias Tax som omtales som geschworener ved Kongsberg Sølvverk. Hans datter Maren Elisabeth (1772-1848), gift 3. juni 1799 med Christian Adolph Diriks (1772-1837). Min 4.oldemor Ovidia Tax (far: Brostrup, bestefar Jacob Mathias) hadde en bror ved navn Lorentz Albrecht Tax (ca 1740- 1779), død i Kongsberg, oppført i eksaminasjonsmanntallet i 1732, gift 30. mai 1741 med Karen 'Tross' (ca 1707-1789) Mitt spørsmål er om noen kan bekrefte min mistanke om at Lorentz Albrecht er far til Brostrup Mathias Tax, idet navnene hans går igjen hos bestefar og oldefar.

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider
Gjest Astrid Ryen

Det finnes noen av slekten Tax på Dagfinn Refseths hjemmeside LenkeJeg vet ikke om dette gir deg svar på ditt spørsmål?

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider
Gjest Andreas Snildal

Om denne slekten gikk det flere debatter for et par år siden på nyhetsgruppen no.fritid.slektsforsking.etterlysing, om jeg ikke husker helt feil. Ved å søke etter 'Brostrup Tax' på http://groups.google.com/ vil du nok finne de aktuelle debattene.

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider
Gjest Stig Nyberg

Jeg kan bekrefte at Brostrup Mathias Tax er sønn av L. A. Tax. Det fremgår av flyttemeldingene i forbindelse med Ekstraskatten 1762-1772 at L. A. Tax avgår for sine sønner Brostrup og Paul til et eller annet revir ved sølvverket.

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider

  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    Ingen innloggede medlemmer aktive

×

Viktig Informasjon

Arkivverket bruker cookies (informasjonskapsler) på sine nettsider for å levere en bedre tjeneste. De brukes til bl.a. skjemaoppdateringer og innlogging. Bruk siden som normalt, eller lukk informasjonsboksen for å akseptere bruk av cookies.