Gå til innhold
Arkivverket
Gjest Bjørn Helge Johannesen

[#26739] Finnes datomapping på nettet?

Recommended Posts

Gjest Bjørn Helge Johannesen

Lenge siden jeg har vært innom Digitalarkivet, så det er mange (positive!) forandringer. Vet noen om en lenke som 'oversetter' gamle datoangivelser til nåværende? Eksempel '4de S. ef. Trinit'.Vennlig hilsen Bjørn H Johannesen

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider
Gjest Hans Myhre

Bruk Dage. Jeg gjør det også. Husk nå en ting: etter 1770 gir Dage feil dato på Maria Bebudelsedag og Alle Helgens Dag.Dage gir henholdsvis 25 mars og 1. november mens det riktige er:5. søndag i faste og 1. SØNDAG i november.

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider
Gjest Geir Kamsvaag Berntsen

Og fra 1770 og bakover ble Maria Bebudelsesdag ikke feiret senere enn lørdag før palmesøndag, dvs. at nesten hver tredje Maria Bebudelsesdag ble feiret på dato før 25. mars, tidligst kunne dette bli 14. mars.Dette har ikke Dage med ( eller Bauer for den saks skyld som Dage er en avskrift av - gjelder også de fleste øvrige tabeller, har kun sett én som tar høyde for det Hans Myhre påpeker og ovenstående ).

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider

  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    Ingen innloggede medlemmer aktive

×

Viktig Informasjon

Arkivverket bruker cookies (informasjonskapsler) på sine nettsider for å levere en bedre tjeneste. De brukes til bl.a. skjemaoppdateringer og innlogging. Bruk siden som normalt, eller lukk informasjonsboksen for å akseptere bruk av cookies.