Gå til innhold
Arkivverket
Gjest Geir Bjernes

[#26875] Mer om Lind

Recommended Posts

Gjest Geir Bjernes

Einar E. Kristiansen i Rana tar opp Lind-navnets opprinnelse, noe jeg ikke kan svare på. Men jeg har noen flere personer med Lind-navnet som jeg ønsker nærmere opplysninger om. Jeg begynner med to barn av Hans Hartvigsen og Gjertrud Pedersdatter på Ytre Leivset: 1) Jens Hansen Lind (1751-1811). Han var bosatt på Fleina i Gildeskål. At han må ha vært en 'innflytelsesrik' person er det ingen tvil om, for se bare hvem han var gift med: 1) Ingeborg Svendstr Blix 2) Malena Pedersdt Schjelderup 3) Karen Strømer Bruun, altså respresentanter fra svært innflytelsesrike familier i datidens Nordland. Den andre er 2) Kristen Hansen Lind (1753-1814). Han var bosatt på Sundklakk i Vågan, omtalt som skipper og gjestgiver. Hans to koner var ikke mindre 'fine' enn brorens, 1) Marit Maas og 2) Johanna Margrethe Sparboe. Jeg savner noen 'facts' omkring disse to representanter for Lind-familien. Nå er både Gildeskål og Vågan et u-land når det gjelder tilgjengelig slekts-litteratur, dvs. utgitte slektbøker eller bygdehistoriske bøker, men det kan jo være at det finnes 'litt her og litt der'. Noen tips søkes.

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider
Gjest Grethe Flood

Her er i allefall Jens Hansen Lind i f.t. 1801, Gildeskål, med kone nr. 2 Malene Scheldrup [url="http://digitalarkivet.uib.no/cgi-win/webcens.exe?slag=visbase&filnamn=f11838.wc2&gardpostnr=28&personpostnr=630&merk=630#ovre>Lenke og her er broren på Sundklak i Waagen (Vågan) i 1801 – også han med kone nr. 2 LenkeDenne informasjonen har du vel allerede:Jens Hansen Lind http://vestraat.net/iea-p/p301.htm#i29957Ingeborg Svendsdatter Blix http://vestraat.net/iea-p/p301.htm#i29958Malena Pedersdatter Schjederup http://vestraat.net/iea-p/p178.htm#i18234Karen Strømer Bruun http://vestraat.net/iea-p/p713.htm#i61263Av registeret til Norsk Slektshistorisk Tidsskrift ser jeg at styrmann, handelsmann Jens Hansen Lind er omtalt i bd 22, 23 og 33 http://www.genealogi.no/nst_reg/l/l-3.htm. Jeg vet jo ikke hvor mange opplysninger det er, men her er i allefall nettadressen for ev. kontakt med NSF

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider
Gjest Geir Bjernes

Mange takk for opplysningene. Det var jo fakta omkring deres 'gjøren og laden' jeg håpet på kunne finnes. Det er vel utgitt årbøker eller lignende for de aktuelle kommunene der personene oppholdte seg, og såpass kjent disse må ha vært i sin samtid, handelsmenn, gjestgivere og sikkert jekte-eiere m.m. som de var, kunne det jo ha vært skrevet et eller annet om dem.

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider

  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    Ingen innloggede medlemmer aktive

×

Viktig Informasjon

Arkivverket bruker cookies (informasjonskapsler) på sine nettsider for å levere en bedre tjeneste. De brukes til bl.a. skjemaoppdateringer og innlogging. Bruk siden som normalt, eller lukk informasjonsboksen for å akseptere bruk av cookies.