Jump to content
Arkivverket
Sign in to follow this  
Guest Terje Pedersen

[#26925] Hitra - Elen Christensdatter

Recommended Posts

Guest Terje Pedersen

Hitra - Elen ChristensdatterElen Christensdatter var gift før 1732 og bodde da på «Fielde paa Hitteren». Noen som har vært borti denne personen? Hvem var hun gift med? Fikk hun barn?

Share this post


Link to post
Share on other sites
Guest Eva Strømman Røvik

'Fielde' peker kanskje i retning Fillan eller Fjellvær på Hitra. Har vært borti en Elen Christensdatter på Fillan, men det er senere. Sjekket opp og fant at denne var født ca 1755. Mor hennes het også Elen (Christophersdatter) og var født ca 1731. Vet ikke om disse damene kan ha noen sammenheng med den du søker, men det tyder på at det kan være snakk om samme sted. Du har ikke noen flere opplysninger da?Mvh Eva

Share this post


Link to post
Share on other sites
Guest Terje Pedersen

Hei Eva, Desverre det er ikke mye jeg vet om denne damen. Jeg kjenner henne kun fra et skifte i Meløy i Nordland i 1732 efter en ugift bror. Der står det kun at hun er gift på «Fielde paa Hitteren» - mannens navn er ikke oppgitt. Der er 6 søsken som alle - bortsett fra Elen - oppholder seg i Nordland. Faren er allerede død, mens moren lever, men der finnes ikke skifter efter noen av disse. De av søskenene som det finnes skifter efter har alle livsarvinger slik at hun nevnes ikke der, og jeg finner henne heller ikke nevnt andre steder. Elen står oppført sist i skiftet, slik at vi må gå ut fra at hun var yngst av jentene. Hun har en eldre søster som må være født ca. 1674, slik at Elen er nok født en gang før 1700. Finnes det noen oversikt over skifteprotokollene fra Hitra?

Share this post


Link to post
Share on other sites
Sign in to follow this  

  • Recently Browsing   0 members

    No registered users viewing this page.

×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.