Jump to content
Arkivverket
Sign in to follow this  
Guest Gisle Hersvik

[#27020] Korleis framskaffe informasjon om fartøy (SF-xxxx-SU) bygde på 1920-1950-talet ?

Recommended Posts

Guest Gisle Hersvik

I forbindelse med at eg driv og skriver litt slektsstoff i ledige stunder er eg på jakt etter dokumentasjon (evt teikningar og foto) av nokre fiskefartøy med (tidlegare) tilhaldsstad i Solund kommune (S&F) (og då fartøy som har vore i familiens eige -- som t.d. den avbilda 'Nymann', SF-397-SU, bygd på Sunde i Sunnhordland i 1949/1950 -- og ikkje lenger figurer på lista over registrerte fartøy; https://www.garantikassen.no/ekstranett/fartoyregister.nsf/frmVelgFartoy?OpenForm&Fylkeskode=SF&Kommunekode=SU&Kommune=Solund). Ønsker å skaffe fram så mykje info som mogeleg og har forstått at det er nokre veger å gå:- Ta direkte kontakt med det båtbyggeriet som den gong bygde båten (ikkje alltid lett å vite), men dette kan i mange tilfelle bli vanskelig da mange (dei aller fleste) er sluttet å eksistere. Finnes det noko arkiv etter slike bedrifter? Kva båtar som vart bygde og kven som var kjøpar?- ”Norsk Skipsfartshistorisk Selskap” (http://www.skipet.no/) vart etter det eg veit starta i 1973. Eg kjenner ikkje evt til kva dei kan bidra med.- Det er utgitt båthistoriske bøker over ulike typar båtar mange plassar i Norge, kanskje det kan finnes noko der om ein blar lenge nok?- Lage oversikt over fartøy; Dette krever at ein må ha (gamle) registre til hjelp i arbeidet (”Norsk merkeregister for fartøy”, evt andre?).- Fiskeriregisteret; Har fått høyre at Merkekontrollen ved Statsarkivet i Bergen har mykje opplysningar (også om kven som var eigarar av båtane). Korleis kan dette verte tilgjengelig? Er det samstundes mogeleg å spore eigarar etter kvart som båtar vart selde? Er det nokon som har prøvd på det samme og som har gode tips for framgangsmåte? Dei fartøya eg er på jakt etter er bygd på strekninga Sunnhordland/Hardanger – Sunnmøre (ifølge opplysninger frå eldre familiemedlemmer), men nøyaktig båtbyggeri er usikkert i dei fleste tilfellene.På forhånd takk for gode tips!M.v.h. Gisle Hersvikbilete0225.jpg

Share this post


Link to post
Share on other sites
Guest Yngve Nedrebø

Merkeregistrene 1920-ca. 1965 er gjennom Fiskeridirektoratet havnet i Statsarkivet i Bergen. I merkeregisteret vil man finne opplysninger om alder og byggested, om motor og andre tekniske opplysninger, men ikke tegninger.

Share this post


Link to post
Share on other sites
Sign in to follow this  

  • Recently Browsing   0 members

    No registered users viewing this page.

×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.