Gå til innhold
Arkivverket

[#27076] KARSTEN KRISTOFFERSEN HANSKJELLVIK - NÅR DØDE HAN?


Gjest Geir Bjernes
 Del

Recommended Posts

Gjest Geir Bjernes

Karsten Kristoffersen var født ca. 1826 i Gildeskål. Han var gift med Anna Margrethe Danielsdatter. I 1865 bodde familien i Hanskjellvik i Hadsel der Karsten er titulert husmann og fisker. Sammen med familien bodde også Karstens søster, Margrethe Karoline, f. 1827, som var i tjeneste hos broren. I 1875 bor Karsten trolig fremdeles på samme plass, men søsteren Margrethe er borte. Er det noen som sitter inne med opplysninger om når Karsten døde, og hvor det ble av hans søster Margrethe Karoline etter 1865?

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Gjest Grethe Flood

I 1875-tellingen for Hadsel finner jeg en Karsten Kristoffersen på gården Karstenland gift med Anna Margrete Danielsdatter. Men han er født 1825 i Salten. Husfaderens fader bor sammen med familien, han heter Daniel Pedersen, enkemann, født 1797 i Vågan. Spørsmålet er om ikke Daniel Pedersen er husMODERENS far, siden hun heter Danielsdatter og husfader heter Kristoffersen [url="http://digitalarkivet.uib.no/cgi-win/webcens.exe?slag=visbase&filnamn=f71866&gardpostnr=131&personpostnr=999&merk=999#ovre>Lenke. Men denne familien er identisk med familien på Hanskjelvik i 1865, for barnas navn, bl.a. sønnen Albert, stemmer:

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Gjest Johan I. Borgos

Karsten døde 24.05.1883, da bodde han på Kvitnes i Hadsel. Samme dag døde hans eldste datter, Marie Magdalene, f. 1863. Jeg har ikke undersøkt, men det kan dreie seg om ei ulykke (eller epidemi). Anna Danielsdtr levde i 1900, hun bodde hos sønnen Albert, husmann på Karlstad under Kvitnes.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

 Del

  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...

Viktig Informasjon

Arkivverket bruker cookies (informasjonskapsler) på sine nettsider for å levere en bedre tjeneste. De brukes til bl.a. skjemaoppdateringer og innlogging. Bruk siden som normalt, eller lukk informasjonsboksen for å akseptere bruk av cookies.