Gå til innhold
Arkivverket
Gjest Geir Bjernes

[#27139] From-slekta i Trøndelag

Recommended Posts

Gjest Geir Bjernes

Jørgen Pedersen From (1662-1709) var fogd i Orkdal og Guldal. Han var gift med Ellen eller Helena, som trolig døde ca. 1722. Jørgen er omtalt bl.a. i Orkdalsboka av Skrondal, og nevnes her som 'en sjællending'. De hadde bl.a. sønnen Fredrik (1690-1766) som var sekondløytnant i 'Det 2. Throndhjemske' og eier av gården Eikli i Orkdal som han overtok etter sin mor. Han skal ha giftet seg med Anne Ellingsdatter fra Engen i Ålen. Det er opplyst at de to var søskenbarn. Det må jo bety at en av foreldrene til Anne må ha vært bror eller søster til en av foreldrene til Fredrik From, trolig hans mor, dersom faren virkelig kom fra Danmark. Er det noen som kjenner noe mer til fogden Jørgen Pedersen From, hans opphav, og etternavnet på hans kone Ellen (Helena) og hvor hun kom fra?

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider
Gjest Astrid Ryen

Fra Ålenboka (den gamle av Anders Reitan) under Nedre Engan, side 387:Elling Iversen f. ca 1649, g. m. Berit Pedersdatter død ca 1734 (skifte etter henne det året). Elling levde da fremdeles.Deres datter Anne (står som nr. 9 i rekken av barn, men uten noe årstall) var gift med løytnant Fredrik From som døde 13/12 - 1766 hos sin svoger Jon Pedersen Grønset på Tillerås i Singsås.Det finnes bygdebok for Singsås.

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider
Gjest Geir Bjernes

Jeg viser til 'den nye' Ålen-boka av Aud M. Tretvik. Her er det under gården Nedre Engan, under Elling Iversen og Berit Pedersdatter, opplistet navnet på barna. En av dem er, nr. 9. Anne, f. ca. 1693, g.m. løytnant From, se Nordstu Løberg, gnr. 19. Er det noen av dere som har denne boka, som kan undersøke nærmere hva det står under 'Nordstu Løberg' vedr, Anne og Fredrik From? På forhånd takk for hjelpen.

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider

  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    Ingen innloggede medlemmer aktive

×

Viktig Informasjon

Arkivverket bruker cookies (informasjonskapsler) på sine nettsider for å levere en bedre tjeneste. De brukes til bl.a. skjemaoppdateringer og innlogging. Bruk siden som normalt, eller lukk informasjonsboksen for å akseptere bruk av cookies.