Jump to content
Arkivverket
Sign in to follow this  
Guest Magne Nesvold

[#27143] Jacob Lunden Skjølberg fra Orkdal, sannsynligvis født mellom 1750 og 1790

Recommended Posts

Guest Magne Nesvold

I Støren Klokkerbok, Horg sokn 1809-1824 står det at det på 11de søndag etter Trefoldighet 1809 ble døpt et uekte barn (Marit) med foreldre Jacob Lunden Skjølberg fra 'Ørchedalen' og Berit Arntsdatter Lunden. Videre opplyses det at Jacob på dette tidspunkt er i Kjøbenhavn.Mitt spørsmål er om noen kjenner til hvem Jacobs foreldre var, og ellers annen informasjon om ham. I folketellinga 1801 finnes det flere Jacob'er under Orkdal, men siden jeg ikke kjenner farsnavnet til nevnte Jacob, er det vanskelig å finne ut hvem han kan være av dem.

Share this post


Link to post
Share on other sites
Guest Astrid Ryen

Hei!Jeg kom til å se på FS, og fant en Jacob Skjølberg f. 1787 med foreldre Nicolay Evensen S. og Martha Jacobsdatter. Jeg må opplyse at dette helt åpenbart er noe som er lagt inn av et 'medlem av kirken'.Familien finnes i Orkdal (under Brækken) i 1801, Jacob var da 12 år, og faren Nicolai Evensen var smelter.Temmelig usikkert, men dog et spor som kunne være verdt å forfølge.

Share this post


Link to post
Share on other sites
Guest Magne Nesvold

Hei Astrid!Takk for svar. Denne Jacob er absolutt en god kandidat. Problemet er at det tydeligvis mangler en 'ordentlig' bygdebok for Orkdal. Jeg har vært borti boka 'Gardtales fra Orkdal', men der står det lite om slektskap, mest om selve gårdshistorien. Man må sannsyligvis gå til kirkebøker og skifteprotokoller for å prøve å finne svar.

Share this post


Link to post
Share on other sites
Sign in to follow this  

  • Recently Browsing   0 members

    No registered users viewing this page.

×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.