Jump to content
Arkivverket
Sign in to follow this  
Guest Leif Kåre Solberg

[#27156] Maren Matzfeldt Griffenfeldt, f. ca. 1650 i Bergen?

Recommended Posts

Guest Leif Kåre Solberg

I FamilySearch/IGI finner jeg: Maren Matzfeldt Griffenfeldt, Birth: About 1650 Bergen, Hordaland, Norway. Source Information: Film Number: 170565 Page Number: 888 Reference number: 26388. FS-recorden gir ingen annen informasjon om foreldre eller annet. Jeg finner henne ikke igjen i relevante DA-registre. Foreløpig stiller jeg meg avventende til recordens påstand om at Griffenfeldt-navnet var i bruk allerede rundt 1650. Navnet kan imidlertid ha blitt populært etter at Peder Schumacher ble adlet som Griffenfeldt i 1671. Kan det tenkes Maren Matzfeldt (Motzfeldt?) tok Griffenfeldt-navnet i bruk i voksen alder, og at fødselsrecorden er konstruert på bakgrunn av en senere hendelse, for eksempel vielse eller begravelse, men at denne eventuelle hendelsen (registreringsgrunnlaget) har falt ut av FS? Om hun kan identifisere, hvilke opplysninger finnes om henne?

Share this post


Link to post
Share on other sites
Guest Yngve Nedrebø

Jeg finner ikke noen person med navn som ligner i de registrene jeg har tilgjengelige!

Share this post


Link to post
Share on other sites
Guest Liv Birgit Løkken

Hei!Håper jeg ikke klundrer for mye til. Peder Schumacher Griffenfelt f. 1635 sine foreldre var Joakim Schumaker og Maria Motzfeld. Kanskje Matzfeldt skal være Motzfeld og Griffenfeld navnet er tillagt senere.MVHLiv Birgit

Share this post


Link to post
Share on other sites
Guest Leif Kåre Solberg

Fantastisk Liv.Hvilken kilde har du brukt? - Har du noe mer på giftemål, etterslekt etc?Leif Kåre

Share this post


Link to post
Share on other sites
Guest Leif Kåre Solberg

Kan det være slik at ”fødselmeldingen” i FS dreier seg om en søster av statsmannen Peder Schumacher Griffenfelt? Hans mor var Maria Motzfeldt og familien bodde fast i København hvor faren Joachim S. drev vinhandel. Hvis Maren Motzfeldt (Schumacher) ble født i Bergen under et midlertidig opphold i Bergen, forklarer det hvorfor hun ikke har avsatt andre registerspor enn en mulig innførsel i kirkeboken? Jeg tar det forøvrig ikke for gitt at FS-recorden henviser til noen fødsel i Bergen, det kan dreie seg om en annen kirkelig handling hvor hennes alder ble oppgitt uten anførsel av fødested.Så langt jeg vet var ikke Griffenfelt-navnet inne i slekten før Peder Schumacher ble adlet under dette navnet i 1673 (ikke 1671). Det tyder avgjort på at FSs kilde ikke kan ha vært en samtidig primærkilde (kirkebok med innførsel av dåpen). I så fall, hva kan det dreie seg om, jfr. ” Source Information”.

Share this post


Link to post
Share on other sites
Sign in to follow this  

  • Recently Browsing   0 members

    No registered users viewing this page.

×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.