Gå til innhold
Arkivverket
Gjest Johan I. Borgos

[#27219] Erik Hanssen, f. på Hitra ca. 1804

Recommended Posts

Gjest Johan I. Borgos

Erik Hanssen fra Hitra, født omlag 1804, kom til Sortland i Vesterålen og gifta seg der i 1829. Han rydda husmannsplassen Selnes, fikk stor barneflokk og har mange etterkommere. Hvem var foreldrene hans? (Opplysningene skal brukes i bygdeboka for Sortland.)

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider
Gjest Rune Andre Nygård

I kirkeboka for Hitra 1774-1817 folio 143 finner jeg en Erik født 8. mai 1804. døpt 13.mai s.å. Hans far er oppgitt å være Hans Strandaunet. I kirkeboka for Hitra 1818-1826 folio 27 er en Erik Strandaunet oppført som nr. 27 av konfirmerte i 1820,foreldre var Hans Andersen Strandaunet og Ane Nilsdtr. I FT 1801 finner vi familien på Vedøya, HitraLenke. I Hitraboka av Sverre R. Utseth, er denne familien omtalt på side 222. Vet ikke om det er den riktige Erik Hansen, men alderen stemmer. Da han giftet seg i 1829, sa står vel også navnet på faren?

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider
Gjest Johan I. Borgos

Nei, navnet på faren er ikke oppgitt her. Likevel, jeg tror du har funnet rette karen. Mange takk for innsatsen!

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider

  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    Ingen innloggede medlemmer aktive

×

Viktig Informasjon

Arkivverket bruker cookies (informasjonskapsler) på sine nettsider for å levere en bedre tjeneste. De brukes til bl.a. skjemaoppdateringer og innlogging. Bruk siden som normalt, eller lukk informasjonsboksen for å akseptere bruk av cookies.