Gå til innhold
Arkivverket

[#27318] Ingebrigt Buaas, f. 1786 - i Malvik?


Gjest Johan I. Borgos
 Del

Recommended Posts

Gjest Johan I. Borgos

Ingebrigt Buaas, f. 17. april 1786 var ei kort tid konst. fogd i Vesterålen. Han døde i Bodø i 1821. Etternavnet kan tyde på at han var født i Malvik, Sør-Trøndelag. Hva het foreldrene hans, og hvor bodde de? Ekstraoppplysning: Hans sønn Eilert Mathias Krog Buaas, f. 1815, var visstnok lensmann i Ørlandet.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

  • 1 år senere...
Gjest Reidar Wirum Bye

Kjøpmann Ingebrigt Buaas har intet med Buaas i Malvik å gjøre .IB stammer fra gården Bruaas som opprinnelig het Buaas. Skrivemåten endret lenge efter at IBs slekt hadde forlatt gården .Hans far var bombarder i Trondheim .IBs oldebarn IB var advokat,ordfører,kst borgermester mm i Trondheim

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Gjest Johan I. Borgos

Takk for opplysningene. Nå var mi antydning om Malvik bare et uttrykk for mi leiting, og ikke en påstand. Den sentrale opplysninga jeg gjerne skulle hatt, var altså: Hva het foreldrene hans, og hvor bodde de? Og det spørsmålet står ved lag.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

 Del

  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...

Viktig Informasjon

Arkivverket bruker cookies (informasjonskapsler) på sine nettsider for å levere en bedre tjeneste. De brukes til bl.a. skjemaoppdateringer og innlogging. Bruk siden som normalt, eller lukk informasjonsboksen for å akseptere bruk av cookies.