Gå til innhold
Arkivverket

[#27491] Hvordan finner man et skifte


Gjest Lisbeth Falling
 Del

Recommended Posts

Gjest per helge seglsten

Statsarkivet i Oslo har skifteprotokollene for Christiania. Dersom du vet nøyaktig når han døde, og hvor han bodde når han døde, kan du muligens bestille kopi av skiftet (om det finnes) fra arkivet. Er du mer usikker, må du nok til statsarkivet selv, og lete i skifteprotokollene. Mellom 1857 og 1870 finnes det digitaliserte skifteregistre for Oslo på sidene til Registreringssentralen for historiske data (RHD): www.rhd.uit.no

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Gjest Andreas Snildal

Alle landets skifteprotokoller er filmet (mikrofilm), så du trenger nødvendigvis ikke å oppsøke Statsarkivet. Siden du bor på Strømmen, er ikke veien lang inn til Oslo, hvor Riksarkivets mikrofilmsamling er midlertidlig tilgjengeliggjort på Deichmanske bibliotek (hovedbiblioteket på Hammersborg).Husk at det var langt fra alle det ble holdt offentlig skifte etter. Offentlig arveskifte var påbudt når den avdøde etterlot seg umyndige, fraværende eller utenlandske arvinger, eller når det ikke var arvinger i det hele tatt. Det finnes ofte også register bakerst i protokollen.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Gjest Geir Kamsvaag Berntsen

Ser nå tilleggsspørsmålet under din opprinnelige etterlysning. Du vil temmelig sikkert finne et skifte.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

 Del

  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...

Viktig Informasjon

Arkivverket bruker cookies (informasjonskapsler) på sine nettsider for å levere en bedre tjeneste. De brukes til bl.a. skjemaoppdateringer og innlogging. Bruk siden som normalt, eller lukk informasjonsboksen for å akseptere bruk av cookies.