Gå til innhold
Arkivverket

[#28051] Ole Andersen Steinbekkhaugen


Gjest Geir Bjernes
 Del

Recommended Posts

Gjest Geir Bjernes

Anders Andersen (1681-1726) og Dordi Olsdatter (1689-1766) på gården Steinbekkhaugen i Rana hadde bl.a. sønnen Ole, f. 1724. På Family Search finner jeg Ole Andersen, født 1724, død 16. september 1769, gift 26. januar 1744 med Dordi Christensdtr. Det ser ut som om hun kommer fra Hemnes da de giftet seg der. Men hvor bodde Ole Andersen og Dordi Kristensdatter?

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Gjest Grethe Flood

Du har vel sett FS/Ancestrial File (må sjekkes!) [url="http://www.familysearch.org/Eng/Search/AF/family_group_record.asp?familyid=1705159>LenkeSer ut som Anders Andersen først var gift med Lisbeth Larsen i 1706 Lenke og at ekteskapet med Dordi Olsdatter ble inngått i 1712 (jf. lenken ovenfor). Dordi ser i 1727 til å ha giftet seg på nytt med en Ole Andersen Lenke.På denne slektssiden er Ole Andersen og Dordi Olsdatter nevnt http://home.online.no/~kgroenha/slekt.htmHer sies det at Jon Jonassen var bruker av Steinbekkhaugen ca. 1715-1718, siden Skonseng fra ca. 1720 (se 9.6) http://www.nose.dk/Norge/selfors.htmlEr dette en av sønnene til Anders Andersen og Dordi Olsdatter?

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Gjest Simon Ellefsen

Kan Dordi tænkes at være identisk med Dordi Christensdatter nævnt i skifte år 1742 efter Ole Christensen på Bjerka Store, Hemnes. Dordi er i tjeneste hos Peter Dass.Se søskendeflokken her: http://www.nose.dk/Norge/christen.html#5Det ser ud til at Dordi Christensdatter nævnt år 1742 er død uden arvinger, da hun ikke nævnes i skiftet efter søsteren Berete år 1776 på Wasdal i Nesna.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

  • 3 uker senere...
Gjest Geir Bjernes

Jeg mener å ha funnet Ole Andersen og Dorthe Christensdatter i et skifte etter Ole fra 1770 på Storholmen i Hemnes. Det var så greit at de ikke hadde barn sammen, så alle søsknene til Ole er nevnt.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Gjest Alv Edvardsen

Hei ! Dorthe Christensdr., Storholmen, d. 1774, g.1.m. Nils Andersen, g.2.m. Ole Andersen fra Steinbekkhaugen i Rana, bruker av Storholmen. Dorthes far, Christen, ant. fra Nesna, bruker av Storholmen fra ca. 1741, kone ukj.-Alv.-

Lenke til kommentar
Del på andre sider

 Del

  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...

Viktig Informasjon

Arkivverket bruker cookies (informasjonskapsler) på sine nettsider for å levere en bedre tjeneste. De brukes til bl.a. skjemaoppdateringer og innlogging. Bruk siden som normalt, eller lukk informasjonsboksen for å akseptere bruk av cookies.