Gå til innhold
Arkivverket

[#28088] Nedre Føskerbråten og Osstua i Nord Odal?


Gjest Marit Ellefsen
 Del

Recommended Posts

Gjest Marit Ellefsen

Er det noen som har info om foreldre til Lars og Berte? Lars Eriksen (1790) Nedre Føskerbråten, g.m. Berte Kristoffersdatter (1790-1847)/hvor kommer de fra? De hadde barna Ole Larsen (1820)Osstua og datteren Marie. Ev. noen som vet i hvilke bygdebøker jeg kan finne noe om dem og gårdene Føskerbråten og Osstua? Mvh Marit

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Gjest Lena Berg Nordli

Om Osstua finner du i bygdebøkene over Sør-Odal. Ikke sikker sånn på stående fot hvilket bind. Forfatter er Birger Kirkeby. Faren til Lars Eriksen Nedre Føskerbråten, var Erik Eriksen Slåmot(hette det i 1781), g 1781 m Olea Olsd fra Leirdalen i Mo (også Nord-Odal)1755-1834. Finner ikke igjen Erik Eriksen under Slåmot. Det må nok letes etter ham i kirkebøkene. Disse opplysningene er fra Nord-Odal bygdebok, bind I, ny utg. Birger Kirkeby.Får ikke dette helt til å henge i hop, under Leirdalen i bind V finner jeg at Olea Olsdatter ble g m Hans Pålsen, og tok over etter hennes far som husmenn i Leirdalen. De fikk barn fra 1783 til 1795, så her må det være noe feil. Bygdebøker er jo ikke feilfrie, så her bør det nok sjekkes i kirkebøkene.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

 Del

  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...

Viktig Informasjon

Arkivverket bruker cookies (informasjonskapsler) på sine nettsider for å levere en bedre tjeneste. De brukes til bl.a. skjemaoppdateringer og innlogging. Bruk siden som normalt, eller lukk informasjonsboksen for å akseptere bruk av cookies.