Gå til innhold
Arkivverket
Gjest Dag T. Hoelseth

[#28150] Saint Olaf Cemetery, Bosque County, Texas

Recommended Posts

Gjest Dag T. Hoelseth

En stor gruppe nordmenn slo seg ned i Bosque county (deriblant Cleng Peerson) på 1850-tallet og senere.[url="http://www.bosque-norsemen.com/>http://www.bosque-norsemen.com/Her kan man finne en oversikt over gravlagte på Saint Olaf Cemetery:http://www.mustangtexas.com/St_Olaf_Cemetery.htmCleng Peerson derimot er gravlagt ved Norse Cemetery ikke så langt unna:

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider
Gjest Vigdis Jøsang

Er det noen som vet om det finnes en fullstendig database over gravminner / gravlagde i USA av samme kategori som våre gravminner her i Norge? Eller om det er planer om å etablere et prosjekt med full registrering av alle gravminnene der?En slik database ville vel være til stor hjelp for alle som søker spor etter de som emigrerte dit, spesielt tidlig på 1800-tallet hvor det ikke finnes så mye dokumentasjon som kan spore dem opp. Folketellingene på 1840 og 1850-tallet inneholder blant annet ikke fullstendige husholdningslister, kun navn på hovedperson og en opptelling av antall personer i ulike aldersklasser.Mvh VigdisMvh Vigdis

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider

  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    Ingen innloggede medlemmer aktive

×

Viktig Informasjon

Arkivverket bruker cookies (informasjonskapsler) på sine nettsider for å levere en bedre tjeneste. De brukes til bl.a. skjemaoppdateringer og innlogging. Bruk siden som normalt, eller lukk informasjonsboksen for å akseptere bruk av cookies.