Gå til innhold
Arkivverket

[#28210] Folketellingen 1891


Gjest Robert Bjerke
 Del

Recommended Posts

Gjest Yngve Nedrebø

Det er ingen umiddelbare planer om digitalisering av 1891-tellingen. Problemet med denne tellingen er at det er et skjema per person, og følgelig et stort antall skjema å filme, og dermed har den vært følt som en mindre attraktiv oppgave også for mikrofilming.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Gjest Robert Bjerke

Takk for svaret. Jeg ser at det ville være en stor jobb å digitalisere eller mikrofilme. Det interessante er at i katalogen av mormonenes Family History Library står det at 1891-folketellingen ikke eksisterer lenger.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Gjest per helge seglsten

Både at det er et skjema per person, og at tellingen ikke er mikrofilmet, gjør jo 1891-tellingen svært utsatt for svinn. Slik sett burde kanskje DIS/Arkivverket vurdere å få digitalisert denne tellingen, i hvert fall når kirkebøkene er 'unnagjort'.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Gjest Geir Thorud

Et problem er at Riksarkivet ikke tillater fotografering av tellinga, ellers hadde det nok vært større aktivitet med avskriving. Deler av tellingen er allerede skrevet av, litt på nett, og noe ligger kanskje godt begravet i enkelte bygdebokarkiv e.l.Geir

Lenke til kommentar
Del på andre sider

 Del

  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...

Viktig Informasjon

Arkivverket bruker cookies (informasjonskapsler) på sine nettsider for å levere en bedre tjeneste. De brukes til bl.a. skjemaoppdateringer og innlogging. Bruk siden som normalt, eller lukk informasjonsboksen for å akseptere bruk av cookies.